Για το έργο του εναντίον της αρχαιοκαπηλίας και για τη συμβολή του στην προστασία του εθνικού μας πλούτου από τους ιερόσυλους τιμήθηκε πρόσφατα στα Ιεροσόλυμα ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, συγγραφέας και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης.
 
 
Ο «εθνικός μας» ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης την ώρα της βράβευσής του
 
 
Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στα Ιεροσόλυμα έγιναν ιδιαίτερες βραβεύσεις σημαντικών Ελλήνων. Ο Γιώργος Τσούκαλης ο Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Ιωάννης Μπάρδης τιμήθηκαν από την Ιερά Μονή Ανάληψης παρουσία του Μητροπολίτη Ιωακείμ. Επίσης τιμήθηκε ο γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης και ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης. Όλοι βραβεύτηκαν από τον ηγούμενο της Μονής πατέρα Αχίλλιο με μια ειδική περγαμηνή.
 
 
Παράλληλα έγιναν τα αποκαλυπτήρια τριών έργων του διάσημου γλύπτη Ιωάννη Μπάρδη. Τα έργα αυτά είναι ο Παντοκράτορας, η Ανάληψη, και το Θαύμα της αναλήψεως και είναι όλα ανάγλυφα ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων
 
Στο πλαίσιο της σεμνής και λαμπρής εκδήλωσης ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε τον Ιωάννη Μπάρδη για την καλλιτεχνική του παρουσία, καθώς και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ’ και τον ηγούμενο της Μονής πατέρα Αχίλλιο για το θεάρεστο έργο τους.