ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ λοιπόν, σήμερα που είναι η “ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ “! Βεβαια εμείς οι γυναίκες θα έπρεπε να γιορταζουμε καθημερινά, όχι μονο για τις νίκες μας, αλλα και για τις σκληρές μάχες που δίνουμε μέσα απο τους ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΎΣΚΟΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΜΑΣ: Η Γυναικα μάνα,εργαζομενη, ερωμένη, σύντροφος,σύζυγος, επιφορτισμένη με τις κοινωνικές δράσεις, η Γυναικα που έχει ολα αυτά τα ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας να τα Κανει με χαμόγελο όλα και τέλεια! Και συχνά να μην απαιτεί τίποτα!
Μεγάλωσα σε μια κοινωνία οπου ακομα και σημερα η Γυναικα πέφτει θύμα σεξουαλικης παρενοχλησης η σωματικής ή και ψυχολογικής βίας, που η Γυναικα ακόμα ανέχεται τον σύζυγο για οικονομικούς λόγους ή για λόγους κοινωνικής καταξίωσης, που η Γυναικα με 2 επιπλεον ρυτιδες ,με 5 επιπλέον κιλά, και λιγα χρονια παραπανω, θεωρείται ότι περνάει στα αζήτητα, την ίδια στιγμή που στον άντρα η καραφλιτσα και η κοιλιτσα θεωρούνται σημάδια γοητειας, η οποία παραμένει αναλλοίωτη στο… Βάθος των αιώνων! Μεγαλωσα σε μια αδικη κοινωνία όπου η Γυναικα ,η προικισμενη απο την φύση της να φέρνει στον κόσμο παιδιά, αδικείται τόσο απο την ίδια της την φύση που της επιτρέπει να τα φέρνει μέχρι κάποια μικρη σχετικα ηλικία, σε αντίθεση με τον άντρα που μπορεί να τεκνοποιησει μέχρι τα 80 (plus) του!
Παρ όλα αυτά σημερα έχει γίνει αλματώδης ΠΡΟΟΔΟΣ και ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ , γιατι η Γυναικα μέσα απο την μόρφωση και την εργασία της έχει χειραφετηθει και ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και κοινωνικα , και έχει πλεον σε μεγαλο βαθμο η ίδια την ευθύνη για τις επιλογές της και τον ρόλο της. Και αυτον τον επαναπροσδιορισμό του ρολου της γυναίκας γιορτάζουμε σήμερα !
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΩ σημερα , όπως και καθημερινά, την ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ μου που έγινε μέσα απο πολυμετωπες ΜΑΧΕΣ και πολυπλευρες ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ : -ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ , που ήθελαν την Κορη τους ενα comme il faut κορίτσι ” με γαλλικά και πιάνο”, άντε και με ένα πτυχίο, το οποίο θεωρουσαν οτι θα μπορούσε να κοσμεί σαν ενα πολύτιμο κάδρο το σαλόνι του σπιτιού τους, και να αποτελεί άλλο ενα στοιχείο ” προικας” πριν παραδώσουν την Κορη τους στον μελλοντικό σύζυγο! Απεναντίας εγω τα πτυχία μου όχι μόνο δεν τα έκανα ” κορνίζα”, αλλα τα ” εστιψα” και τα ” ξεζουμησα” στην κυριολεξία! Τα έκανα εφαρμογή σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής μου καριέρας ( που είναι ουκ ολίγα και πολυποικιλα)!
-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ λοιπον και ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, οπου αγωνίστηκα εις δεκαπλουν, για να αποδείξω ότι μια Γυναικα και ειδικα εμφάνισιμη, δεν ειναι τοσο ” ξανθεια” οσο δειχνει η κομη της, αλλα μπορεί να τα καταφέρει εξ ίσου καλά και ισως ακόμα καλύτερα απο ένα άντρα , έστω και σε θέσεις που μέχρι πρότινος εθεωρουντο ανδροκρατουμενες και απροσπέλαστα οχυρά! Είμαι περήφανη που και στις οποιες καριέρες έκανα, ” σαρωνα” τα πάντα σαν χείμαρρος , που δεν εξαρτιομουν απο κανενα και που δεν επέτρεπα σε κανένα άλλο να είναι μπροστάρης στη ζωή μου , παρά μόνο στον ίδιο μου τον εαυτό!
-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΠΟΥ που μας φορτώνει, μια κοινωνία που θέλει συχνά την Γυναικα να σκύβει το κεφάλι και να συμβιβάζεται, να φιμωνεται για να διατηρήσει την καλή της φήμη στα ματια του κόσμου, η την οικονομική της δύναμη υπό την σκεπη πάντα του παντοδυναμου άντρα “αρχηγού”! Και όμως τα ” μικρόβια” που πανε να μας περάσουν στο DNA μας, φάνηκαν ανισχυρα μπροστά στο ισχυρό μου πείσμα , το εντονο ταμπεραμεντο και την ακλόνητη πεποίθηση μου, ότι μπορούσα να επιβίωσω και μονη μου, χωρίς να έχω την ανάγκη κανενός και κυρίως χωρίς να υποκλινομαι σε κανένα άντρα, και χωρίς να υποκύπτω σε κανενός είδους “ραγιαδισμο “, εκτός φυσικά απο τον έρωτα…
Είμαι λοιπον περήφανη που επαναστάτησα και ποτέ δεν συμβιβαστηκα , ουτε ποτέ έβαλα σαν γνώμονα των επιλογών μου το τι θα πει ο κοσμος πάνω απο την προσωπική μου ευτυχία και αξιοπρέπεια! Τον πρώτο μου γάμο τον “τελείωσα” αμέσως όταν ειδα ότι δεν πήγαινε άλλο… Μεγαλώνω τα παιδιά μου μονη μου , ως μονογονεικη οικογένεια,και ειμαι η πιο ευτυχισμένη γυναικα του κόσμου, και καυχιέμαι γι αυτό! Είμαι τέλος περήφανη που παρ´ όλο τον δυναμισμό και την ανεξαρτησία μου, δεν έχασα την θηλυκοτητα μου και την γυναικεία μου υπόσταση, αλλα κατάφερα να κράτησω τις ισορροπίες ακροβατωντας σε τεντωμένο σχοινί! Γιατί το μονοδιαστατο δεν ταιριαζει καθολου στον πληθωρικο μου χαρακτηρα, ο οποίος με έκανε πάντα να είμαι ναι μεν δυναμική εργαζόμενη, αλλα παράλληλα τρυφερή Μητερα και σύντροφος, και γενικα δοτικος άνθρωπος!
Επαναπροσδιορειστε λοιπόν φίλες μου τον ρόλο σας, φερτε τον στα μετρα σας,πάρτε την ζωή στα χέρια σας και μόνο τότε θα γιόρτασετε πραγματικά και με ουσία την ” ημέρα της γυναίκας” όπως και κάθε μέρα !