Η καθημερινή διαδρομή απο το σπιτι μου στο γραφειο μου, μεσω της λεωφορου Συγγρου , ειναι βασανιστικη ,οχι μονο λογω κυκλοφοριακου, αλλα και γιατι ” κολλάει” ο δρόμος απο τα …σιροπια! Πάντα το βλεμμα μου πεφτει σαν μελισσούλα στη σιροπιαστη βιτρίνα του ” ΔΕΛΗΟΛΑΝΗ” στη Συγγρου ,που βρίσκεται ανάμεσα σε αλλα 2 ζαχαροπλαστεία, αλλα ευτυχως μεχρι σημερα ήμουν πάντα βιαστική και δεν προλαβαίνα να κάνω την … απαγορευτική στάση…
Χθες ομως δυστυχώς υπεπεσα στο ” ολίσθημα” και ” υπέκυψα” στους γαστρονομικους πειρασμούς του “Δεληολανη”, μια που έφαγα εκει με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και φιλο μου ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗ και ετσι μεσω τυρού και αχλαδίου ειπώθηκαν πολλα και ενδιαφέροντα πράγματα, που θέλω να τα μοιραστω μαζι σας.
ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗ
Η επιχειρηση ” Δεληολανης” λοιπόν εχει μακρόχρονη ιστορια . Ο Θανάσης μου εξηγησε οτι ο συνονόματος ΠΑΠΠΟΥΣ του ήρθε απο την Κωνσταντινούπολη και ανοιξε το ΠΡΩΤΟ του ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ στην Αθηνα το 1954!!! Απο τότε η επιχειρηση ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ στο χώρο της εστίασης σε όλη την Αθηνα, με αποτέλεσμα αυτη την στιγμη να λειτουργουν ( και να μεγαλουργουν) καταστηματα “Δεληολανηs” , στην ΣΥΓΓΡΟΥ (Συγγρου 100),στο ΠΑΓΚΡΑΤΙ, στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, στο ΨΥΧΙΚΟ και όχι μόνο… Ποιος δεν θυμάται το 24ωρο “OLD BAKERS” στη Γλυφαδα, το οποιο ανήκε στην επιχειρηση “Δεληολανης”, οπου κυρίως τα καλοκαίρια ( αλλα και τους χειμώνες) μαζευοταν και ετρωγε όλη η Αθηνα τα πεντανοστιμα φαγητα του, μετα απο τα παραλιακά clubs και τα μπουζούκια (αλλα και καθ όλη την διάρκεια της ημέρας).
Παρα τις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες που είχα , λόγω της Ιστορίας του brand ,που εχει ανεβάσει πολυ ψηλα τον πήχυ της γαστρονομικης ευφορίας, και τουτοs ο πολυχώρος “Δεληολανης” στη Συγγρου , με ενθουσίασε ! ΦΑΓΗΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ, ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ , σε ιδιαίτερα ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ , με ΌΛΟΦΡΕΣΚΑ και ΑΓΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ από την ΦΥΣΗ , που βασίζεται κυρίως στην Μεσογειακή κουζίνα!
Το τρως στο εστιατόριο , η το παίρνεις για το Σπιτι , η στο στέλνουν delivery, η αν έχεις γενεθλια ,γιορτη, παρτυ, δεξίωση γάμου, η βαφτισιων, η κάποια επαγγελματική ή αλλη εκδήλωση , κανόνιζεις για CATERING!
Και δεν ειναι μονο η υψηλή ποιότητα του φαγητού, η εκλεπτυσμενη γευση του, η μεγάλη ποικιλία και οι προσιτές τιμες του, που εχουν κανει το catering Δεληολανης πασίγνωστο ! Ειναι και η ΑΨΟΓΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ , καθώς και η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ των φαγητών, με ΣΚΕΥΗ και ΕΙΔΗ πολυτελη και ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ , που ελάχιστα catering διαθέτουν !
Η αγάπη στην τελειότητα, η σημασία στην λεπτομέρεια, το μεράκι, η εμπειρία, και η υπευθυνότητα , ειναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλες τις εκφάνσεις της επιχείρησης ” Δεληολανης”! Κάτι προσθετο επισης που χαρακτηρίζει την επιχειρηση, ειναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ οχι μονο ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, αλλα ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ γενικότερα! Άνθρωπος LOW PROFILο Θανάσης Δεληολανης , δεν μου μίλησε ποτε για το ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ , εγω ομως γνωρίζω καλα οτι ο ” Δεληολανης” στηρίζει τους άστεγους και απόρους συνανθρώπους μας, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΛΈΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ σε συσσίτια και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως επισης στηρίζει με ποικίλους τρόπους πρωτοβουλίες, που προάγουν και στηρίζουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Ο πρωτος όροφος αλλωστε στον πολυχώρο της Συγγρου διατίθεται για ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΕΧΝΗΣ.
Στο τελος δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο πασίγνωστο προφιτετολ του καταστήματος , που ήταν τόσο ωραίο, που καθόλου δεν μετανιωσα για τις θερμίδες που προσεθεσα. “Τουλάχιστον το ευχαριστηθηκα, σύλλογιστηκα, με την ελπιδα οτι η δίαιτα θα αρχίσει απο αύριο” Φεύγοντας δεν αντιστάθηκα και σε ενα κουτί με τα ξακουστά του milles feuilles, που πηρα για το Σπιτι…
Φυσικα οχι για μένα…αλλα για τα παιδια μου…, που σαν τις μελισσουλες, κολλησαν πάνω στην αγκαλια μου και στα σιροπιαστα γλυκα!