Η New Wrinkle, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που εστιάζει στην κοινωνική καινοτομία, σε συνεργασία με την APIVITA και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη, υποστηρίζουν έναν σημαντικό σκοπό:τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού για τα παιδιά και τους νέους της Πίνδου. Η APIVITA πρωτοπορεί δημιουργώντας μια νέα σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος, την PINDOS WILD HERBS βασικά συστατικά τα βότανα της Πίνδου. Το σύνολο των κερδών από την πώληση των προϊόντων της σειράς θα χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα «οικολογικού αλφαβητισμού» σε σχολεία της περιοχής. Μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι των χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με υγιή, αειφόρο και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα διδαχθούν τον τρόπο να προστατεύσουν και παράλληλα να αναγνωρίσουν και να αξιοποιήσουν τα οφέλη που κρύβει ο φυσικός πλούτος του τόπου μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για το εγχείρημα αυτό από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τη NEW WRINKLE, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα το εφαρμόσουν στα σχολεία θα εκπαιδευτούν στο Ινστιτούτο Embercombe, που εξειδικεύεται σε προγράμματα οικολογικού αλφαβητισμού στη Μεγάλη Βρετανία . Σημαντικοί συμμέτοχοι σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ΔΕΣΜΟΣ, Οργάνωση ΓΗ και το Φεστιβάλ της Βωβούσας.
Τον σχεδιασμό της συσκευασίας και των υλικών επικοινωνίας ανέλαβε η BOLD OGILVY, υποστηρίζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια. Βασικός στόχος του PINDOS WILD HERBS είναι να υποστηρίξει θετικές δράσεις για την κοινωνία της Πίνδου. Πρόκειται για ένα project αμοιβαίας αξίας που συνδέει την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία μέσα από τη γνώση και την εκπαίδευση. Στόχος είναι να αναδείξει τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης και να ενισχύσει την τοπική παραγωγή, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο μοντέλο εκπαίδευσης.
 
Σε μία λαμπερή εκδήλωση – παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα , Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, στη Βίλα Καζούλη με την ευγενική φιλοξενία του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ, έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος και η παρουσίαση των προϊόντων της σειράς, με σύνθημα το «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί το πρόγραμμα και η δυναμική του, καθώς και να «συστηθεί» στο ευρύ κοινό, το οποίο για πρώτη φορά μπόρεσε να δει, να δοκιμάσει και να μυρίσει τα μοναδικά προϊόντα PINDOS WILD HERBS, που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον σημαντικό αυτό σκοπό. Όλοι οι συντελεστές του προγράμματος ήταν εκεί, μίλησαν για τη συμμετοχή τους, το όραμά τους και την αξία των συνεργειών και συνεργασιών για μια ουσιαστική αλλαγή στην Ελλάδα σήμερα. Από το Φεστιβάλ της Βωβούσας, ο ιδρυτής του κ. Καμίλο Νόλλας, από τη New Wrinkle η αντιπρόεδρος του ΔΣ, κα Δάφνη Ζουμπουλάκη, από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η διευθύντρια του εκπαιδευτικού προγράμματος κα Χαρά Μαραντίδου και από την APIVITA o κ. Θάνος Κουτσιανάς. Τις ομιλίες από την ομάδα των πρεσβευτών του PINDOS WILD HERBS άνοιξε η Τζένη Μπαλατσινού, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Μαζί με την κα Μαρία Χούκλη, τον κ. Χρύσανθο Πανά, την κα Αλίκη Λαμπροπούλου, τον κ. Κώστα Βογιατζή είναι οι πρώτοι επώνυμοι πολίτες που έθεσαν τους εαυτούς τους στην «υπηρεσία» του εγχειρήματος!
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ New Wrinkle: Στόχος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας New Wrinkle είναι να λειτουργεί ως καταλύτης για τη δημιουργία προγραμμάτων τα οποία προάγουν, σε διεθνές επίπεδο, νέες μορφές σχέσεων και συνεργασιών γύρω από την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα. Μέλη New Wrinkle Διβάνης Γιώργος, Πρόεδρος Ζουμπουλάκη Δάφνη, Αντιπρόεδρος Νόλλας Στέφανος, Μέλος NewWrinkle & Άγονης Γραμμής Γόνιμης Κουτσιανάς Αθανάσιος, Μέλος NewWrinkle, (Apivita) Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Μέλος NewWrinkle & Οργάνωσης Γη
 
Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Μαρία Χουκλη, Δάφνη Ζουμπουλάκη
 
Δάφνη Ζουμπουλάκη
 
Κώστας Τασούλας
 
Γιώργος Πυρπασόπουλος
 
Τζένη Μπαλατσινού
 
Χρήστος Σταϊκούρας & Άρτεμις Σταϊκούρα
 
Γιώργος Σταθάκης, Θάνος Κουτσιανάς
 
Γιώργος Διβάνης, Θάνος Κουτσιανάς, Στέφανος Νόλλας, Αλέξανδρος Καχριμάνης, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκη Κουτσιανά, Νίκος Κουτσιανάς, Κώστας Τασσούλας
 
Νικη Κουτσιανά, Αινόλα Τερζοπούλου
 
Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Δάφνη Ζουμπουλάκη
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis