Εκτός από τα αδέλφια Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο που προσέφεραν το ποσό του  1.000.000 ευρώ, για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, τον Γιώργο Προκοπίου που έδωσε 1.200.000  ευρώ για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού από την Κίνα, τον Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου που έδωσαν 1.000.000 Ευρώ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τον Παναγιώτη Τσάκο που ενίσχυσε τον ιατρικό εξοπλισμό και φαρμακευτικό εξοπλισμό για την Καστοριά και για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χίο, τον Θανάση Μαρτίνο που αγόρασε 
αναπνευστήρες οξυγόνου, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω του συλλογικού της φορέα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ». δωρίζουν 10 εκατομμύρια Ευρώ για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού!

Ο φορέας που απαρτίζεται από τα μέλη της ναυτιλιακής οικογένειας έχει προχωρήσει σε στενή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό, που εγγυάται την αναγκαιότητα και καταλληλόλητα, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων, των ιατρών και των νοσηλευτών που αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού!

 

Μέχρι σήμερα η ΕΕΕ έχει προσφέρει για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 100 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων και 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ καθώς και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμων.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης ευχαρίστησε ονομαστικά την κάθε οικογένεια:

«Περισσότερα από 120 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μας. Όλες οι προσφορές ανεξαρτήτου ύψους είναι αξιέπαινες και πολύτιμες και θα βοηθήσουν να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μας που υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή. Ενδεικτικά αναφέρονται οι προσφορές των κ.κ. (αλφαβητικά):

Γεώργιου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Τζίνης Ανδριανοπούλου, Οικογένειας Βαρδινογιάννη, Σταμάτη Βελλή, Οικογένειας Βενιάμη, Γεώργιου Γιουρούκου, Οικογένειας Αλέκου Γουλανδρή, Επαμεινώνδα Γ. Ε. Εμπειρίκου, Οικογένειας Άγγελου Ευσταθίου, Ιωάννη Κοιλάκου, Ιωάννη Κουμάνταρου, Ιδρύματος Καπετάν Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Οικογένειας Νικόλα Λαιμού, Αθανάσιου Λασκαρίδη, Μιχαήλ Κ. Λεμού, Οικογένειας Γεωργίου Σ. Λιβανού, Οικογένειας Αθανάσιου Μαρτίνου, Οικογένειας Ανδρέα Μαρτίνου, Οικογένειας Κωνσταντίνου Μαρτίνου, Οικογένειας Μάρκου Νομικού, Γεώργιου Οικονόμου, Οικογένειας Συμεών Παληού, Κωνσταντίνου Περατικού, Σπυρίδωνα Λ. Πολέμη, Δημήτριου Προκοπίου, Αγγελικής Φράγκου, Οικογένειας Φωστηρόπουλου, Μιχαήλ και Ιωάννη Χανδρή, Πόλυ και Νίκου Β. Χατζηωάννου καθώς και των εταιρειών EURONAV SHIPMANAGEMENT (HELLAS) LTD. και HELLENIC WAR RISKS.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε σε πέντε ημέρες ξεπέρασε τα 10.000.000 ευρώ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…»