ΑΣΕΛΗΝΟΣ:

Πιο αγρια και πρωτογονη παραλια,τις περισσοτερες φορες με κυματα!για την προσβαση ειναι απαραιτητο το αυτοκινητο,γιατι ειναι στο πισω μερος της ακτογραμμης,που δεν παει λεωφορειο,αλλα δεν μπορει να παει κανεις και με τα ποδια ,οπως στη μπανανα ,γιατι ο ασεληνος ειναι μακρυα. Χωριζεται στον μεγαλο και μικρο ασεληνο και υπαρχουν ξαπλωστρες κaιταβερνακια και στα δυο.

Φωτο απο τον Μεγαλο Ασεληνο : η άγρια φύση στο μεγαλείο της!

Η μεγαλη μου αδυναμια ειναι η μικρη ασεληνος,διπλα στη μεγαλη.γενικα προτιμω τις πιο μικρες και οχι χαωδεις παραλιες,αλλα γουστα ειναι αυτα.ο κολπισκος της μικρης ασεληνου σε απομονωνει απο τα παντα,ανθρωπους,εννοιες,σκοτουρες και αυτη η απομονωση σε φερνει πιο κοντα στο θεο και στη φυση ,που ειναι αγρια και πρωτογονη.ο θορυβος των μεγαλων κυματων χαϊδευει τα αφτια,αφου μουσικη δεν υπαρχει! Η απολυτη επαφη με την φυση!

13595920_1741334552805419_397519475_n.jpg

Η απόλυτη επαφη με την φύση!

Το μοναδικό ταβερνάκι τηs παραλιαs και αυτο πρωτόγονο και ανεπιτηδευτο με χειροποιητες πατάτες τηγάνι τές,μαριδες,γάυρακια ,ομελετες,ολα πεντανοστιμα!

Οχι μονο ο Θεος και οι άνθρωποι,αλλα και τα ζώα λατρεύουν αυτη την παραλία!

Φυσικα και εγω λατρευω οπως σας ειπα την συγκεκριμενη παραλια ,αλλα και τα ζωα, και ιδιαιτερα τα αλογα που ζουν εκει , που ειναι αγερωχα και κρυβουν ενα μεγαλειο και μια περηφανεια μεσα τους!!!

13598925_1741338459471695_2015505585_n

Και οχι μονον εγω,αλλα και ο δισεκατομμυριουχοs ρωσοs επιχειρηματιαs και προεδροs τηs Τσελσυ Ρομαν Αμπραμοβιτς, φαινεται να εχει προτιμηση στο μικρο ασεληνο, αφου ειχε ερθει το 2008 με το 113(!) Μετρων σκαφος του ,το le grand blue,αξιας 10,90 εκατομμυριων δολλαριων(!) ,που φιλοξενησε τοτε και τον πουτιν και εκανε prive παρτυ ς αυτη την αποκοσμη,αλλα μαγευτικη παραλια,που λιγοι την ξερουν!

13607783_1741339636138244_222049141_n

 

 Η μαγικη αυτη παραλία,όπως και η Ζωη εχει πολλές ανηφορες! Ομως για να απολαύσεις την όαση του Παραδεισου,δεν χρειαζεται πάντα να κοπιαζεις; Φυσικα και ναι,αλλα αξίζει τον κόπο!!!
13595686_1741341632804711_430323985_n
ΠΑΡΑΛΊΑ ΞΕΡΞΗ.

Λεγεται οτι αποτελεσε το ορμητηριο του ξερξη για την εξορμηση στο αρτεμισιο.για μενα παντως αποτελει ορμητηριο για την ιδια την ζωη η ιδιαιτερη αυτη παραλια! Δεν ειναι ευρεως γνωστη και ειναι προσβασιμη μονο με σκαφοs η με αυτοκινητο μεσα απο μια ονειρεμενη διαδρομη αναμεσα σε πευκα,οπου ανασταινονται οι ψυχες απο σπανιες μυρωδιες και ηχους!η παραλια ειναι αγρια και πρωτογονη με βραχους και αμμο σε κοκκινο καφε αποχρωση,γεγονος που αφενος σου δινει την αισθηση οτι εισαι σε σελεινιακο τοπιο,αφ ετερου η αντανακλαση του ηλιου στα κοκκινωπα πετρωματα δινει στο νερο ενα γλυκο θαλασσι χρωμα,που ομοιο του δεν εχω ξανασυναντησει! Η απολυτη χαλαρωση βρισκεται ς αυτη την μοναδικη παραλια που διαθετει και ενα πολυ γραφικο ταβερνακι!ειναι απο τις πιο αγαπημενες μου!

EΛΙΑ:

Και αυτη η ομορφη παραλια βρισκεται στο πισω μερος της ακτογραμμης,δηλαδη στο βορειο τμημα της σκιαθου και ειναι προσβασιμη με σκαφος η με αυτοκινητο σε μια διαδρομη μεσα απο πευκοδασος.μολιs παρκαρειs χρειαζεται λιγο περπατημα ,ευχαριστο ομωs ,αφου γινεται μεσα απο πευκα και στο τελος μεσα απο αμμολοφους( θινες).τις περισσοτερες φορες εχει κυμματα ,που δημιουργουν την αισθηση μιας αγριας ομορφιας! Σαν να βρισκεσαι σε παραλια ωκεανου,οπου η θαλασσα “ξερναει” οστρακα και φυκια! Το υπερυψωμενο ταβερνακι στην παραλια ειναι ονειρεμενο! Χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη στα θαλάσσια ρευματα,που μπορει να σε παρασυρουν και να μην παρεις μυρωδια! Sos αυτη προταση ως το ηλικια να φυγειπαραλιγο να πνιγει ο πατερας μου ετσι κ σας πληροφορω οτι ηταν πολυ καλος κολυμβητης και νεος σε ηλικια!

Στο ιδιο μηκος κυματος ,αλλα πιο πρωτογονεs και ανοργανωτεs ακομα ,ειναι και οι γειτονικεs ,οχι γνωστεs,εκπληκτικες παραλιεs ,  ΚΡΥΦΗ ΑΜΜΟΣ

Και το ΑΓΚΙΣΤΡΟ,οπου ο ήλιος δυει ακριβώς απέναντι σου!

Η ΚΕΧΡΙΑ και η γειτονική ΑΛΥΓΑΡΙΑ,υπέροχοι ορμισκοι στο βόρειο τμήμα του νησιου,κοντα στο μοναστηρι τηs Παναγιαs τηs κουνιστραs,οχι γνωστοί σε Πολυ κόσμο,και προσβασιμοι μονο με Αυτοκινητο η σκάφος,συνδυάζουν την πεζοπορία σε εκπληκτικο φυσικο περιβαλλον,με μπάνιο σε πεντακάθαρα και καταγαλανα νερα!

Η ΑΡΚΟΣ το νησάκι απέναντι απο το Νεο λιμανι,που πας μονο με σκάφος Κ απέχει 5 λεπτα απο το λιμανι,χαρακτηρίζεται απο τα κρυστάλλινα νερα του Κ απο μια αμμώδη ανηφόρα 30 μέτρων,που σε προδιαθετει να την ανεβεις για να γλυστρησειs απο κει σαν σε ” άμμο τσουληθρα”μέσα στη θάλασσα!Η ΑΡΚΟΣ ειναι επισης γνωστη για τις εξαιρετικές αστακομακαροναδες της ταβέρνας του Αγγελου( γνωστου απο Παληα ,καθωs ηταν ιδιοκτητηs του διάσημου borzoi).Γνωστη ειναι επισηs η Αρκοs και για τα παρτυ που κάνουν εκει πλούσιοι και διάσημοι,όπως το παρτυ που είχε Κανει στο παρελθόν ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Οικονομου με την τοτε σύντροφο του Ατζελα Ισμαηλου!

Τελος για καποιον που δεν μπορει να παει σε καποια απο αυτες τις μαγικες παραλιες ,πραγμα που απευχομαι,για τις περισσοτερες απο τις οποιες υπαρχει και λεωφορειο και για καποιες καικακι,και ειναι αναγκασμενος να παραμεινει στην πολη ,οι καλυτερες επιλογες κατα την γνωμη μου ειναι οι πλακες η το μπουρτζι,που ενω ειναι διπλα στο λιμανι ,τα νερα ειναι πεντακαθαρα! Αρκει να ξερει κολυμπι,γιατι βουταει κατευθειαν σε βαθια νερα

φωτο απο τις Πλάκες
φωτο απο το γραφικο Μπουρτζι