Σημαντική συνάντηση με την ηγεσία του διεθνούς ιπποτικού τάγματος πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθηναϊκή Λέσχη, όπου έγινε η Περικόσμηση για 10 νέους ιππότες, που επιλέχτηκαν με πολύ αυστηρά κριτήρια ανάμεσα σε δυναμικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κλάδου.
Η Περικόσμηση για τους 10 νέους ιππότες έγινε με την παρουσία του Μεγάλου Διδασκάλου και του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Διπλωματικού Ιπποτικού Τάγματος Saint Gabriel από την Γαλλία.
Μεταξύ των 10 σημαντικών προσωπικοτήτων ήταν και ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου και επίτιμος Πρόξενος του Ελ Σαλβαδόρ κ. Παναγιώτης Κουτσίκος.
 Ο κ.Παναγιώτης Κουτσίκος
 
 
Ο κύριος Κουτσίκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής: «Αποτελεί ύψιστη τιμή στο πρόσωπο μου η αναγνώριση αυτή, καθώς και η περίκοσμηση μου ως ιππότη του Τάγματος Saint Gabriel και επίσημο μέλος της ελληνικής εξαρχίας. Θα ήθελα να ευχαρίστησω την ηγεσία της ελληνικής εξαρχίας που με επέλεξε αναγνωρίζοντας την συμβολή μου σε σημαντικά εθνικά θέματα που χειρίζομαι.»
 
Στο σημείο αυτό αξίζει να παραθέσω κάποιες μόνο από τις επιχειρηματικές δράσεις του πολυσχιδούς και πολυπράγμονα Παναγιώτη Κουτσίκου που έχει οικογενειακές ρίζες στους Αρμενίους και τις Βρύσες Τριφυλίας:
 
Είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Π. Κουτσίκου που περιλαμβάνει αντιπροσωπείες και 14 ανώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό, χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό χώρο, όπως εταιρείες κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων, κατασκευής νοσοκομειακών μονάδων και κλινικών, παροχής συμβουλών σε νοσηλευτικές ομάδες, τυπογραφικών εργασιών κλπ. Αξίζεινα σημειωθεί ότι μία από τις εταιρίες είναι ιδιοκτήτρια 37 διαγνωστικών κέντρων σε όλη την επικράτεια. Μόνο η ERGO SA διαθέτει παραρτήματα στις πόλεις Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Αντιπροσωπεύει και συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα παγκόσμια ονόματα στο χώρο των ιατρικών μηχανημάτων υψηλής, μοντέρνας τεχνολογίας, όπως: Toshiba, Konica και Japan Medical της Ιαπωνίας, Abiomed, Gish Biomedica και Inrfasonics των ΗΠΑ, Hellige και Seca της Γερμανίας, Αguettent, Kolmiset και Plasimed της Γαλλίας, Esaote Biomedica και Sorin Bellco-Fiat της Ιταλίας κ.ά. Η παρουσία της ERGO SA που παράγει πάνω από 500 νοσοκομειακά προϊόντα, από συσκευές ορού μέχρι πολύπλοκα ηλεκτρονικά μηχανήματα, είναι εμφανής σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει σχεδόν ούτε μια νοσηλευτική ή διαγνωστική μονάδα που να μη διαθέτει και δικό της υλικό. Παίζοντας καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια στο χώρο της υγείας, επεκτείνει συνέχεια τις πωλήσεις και το πελατολόγιό της σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προϊόντα και υπηρεσίες της αντιπροσωπεύονται και πωλούνται μεταξύ άλλων στις εξής χώρες: Μαρόκο, Τυνησία, Ινδία, Πακιστάν, Κίνα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Ρωσία, Γαλλία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Ουρουγουάη. Ο όμιλος του κ.Κουτσίκου καταλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των μεριδίων στην αγορά ιατρικών μηχανημάτων και νοσοκομειακού εξοπλισμού στην Αλβανία, έχει εξοπλίσει περισσότερα από 50 νοσοκομεία στη Ρουμανία, διαθέτει το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομειακό κέντρο στη Βουλγαρία και έχει μια δυναμική παρουσία στις περισσότερες χώρες στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας έχει επεκταθεί στην οργάνωση κρατικών νοσοκομείων, ιδιωτικών κλινικών και ιατρικών κέντρων, ενώ έχει ιδρύσει δικά του διαγνωστικά κέντρα και κλινικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανθρωπος δραστήριος και πολυάσχολος, ο Παναγιώτης Κουτσίκος είναι σήμερα πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επίτιμος Πρόξενος του Ελ Σαλβαδόρ, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Συνεργασίας των Παρευξείνιων Χωρών και του Συμβουλίου Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας, γενικός γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και μέλος των Δ.Σ. της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης.
 
 
Ο κ. Π. Κουτσίκος έχει βραβευτεί με το Βραβείο Καινοτομίας: • Για την κατασκευή της πρώτης ελληνικής συσκευής τεχνητού νεφρού που παρουσιάστηκε το 1984 και έγινε ευρέως αποδεκτή στη χώρα μας και στις ξένες αγορές. • Για τα προϊόντα που βρίσκονται σήμερα στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όπως οι νέοι τύποι μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, η αυτόματη συσκευή για τη διενέργεια συνεχούς αιμοδιοίηθησης κ.α. • Για την τήρηση διεθνών προδιαγραφών ποιότητας (πιστοποιητικό ISO 9001). Έχει επίσης τιμηθεί με τα βραβεία «Κούρος» (1995) από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας για την σχεδίαση και παραγωγή της ERGO AEBE Καινοτομικών Προϊόντων, «Ιπεκτσί» (2001) για την προσφορά του στην εδραίωση της ελληνοτουρκικής ειρήνης και φιλίας και της «Κοινωνίας των Πολιτών» από επιτροπή δημοσιογράφων της ΕΡΑ για τη δράση του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.