«Μαγείρισσα» δεν με λες… Είχα όμως και ευτυχώς έχω ακόμα την πολυτέλεια να μαγειρεύω όποτε έχω κέφι! Είναι ωραίο να μαγειρεύεις, όχι γιατί είσαι υποχρεωμένη, αλλα γιατι λαχταράς να δημιουργείς, ή γιατί θέλεις να ευχαριστήσεις τους αγαπημένους σου, ή γιατί σου αρέσει όλη η ιεροτελεστία…Ξέρω οτι πολλές θα με ζηλέψουν γι αυτό, αλλά …έπρεπε να φτάσω στα πρώτα μου «-αντα» για να μάθω να μαγειρεύω. Μεχρι τότε μου αρκούσαν τα φαγητά που έτρωγα στα εστιατόρια, ή τα delivery , ή τα νοστιμότατα σπιτικά φαγητά που έφτιαχνε η μαμά μου, ή…άντε και καμμιά τηγανητή πατάτα που ήξερα να μαγειρεύω μόνη μου… Να φανταστείτε ότι η σπεσιαλιτέ μου μέχρι τότε ήταν τα μακαρόνια…σκέτα!
 
 
 
 
 
 
Στη συνέχεια υποδέχτηκα τον σύντροφο μου και περίμενα με αγωνία τις πρώτες του εντυπώσεις για το φαγητό που του είχα(με) ετοιμάσει εγώ(και οι φίλες μου)
 
Ο καλός μου είδε έκπληκτος να τον περιμένουν 3 διαφορετικές σαλάτες, 5 κυρίως πιάτα και 2 γλυκα! Το 12άρι τραπέζι της τραπεζαρίας μου αδυνατούσε να χωρέσει όλες τις σαλάτες, τα πρώτα και τα κυρίως πίατα και τα επιδόρπια… Μπορεί να έκανα πάνω από 1 χρόνο για να του ετοιμάσω αυτό το δείπνο, αλλά ήταν δείπνο βασιλικό! Ο,τι έπρεπε για τον «πρίγκιπά» μου!
 
 
Σας το έχω ξαναπεί ότι ως δίδυμος στο ζώδιο, είμαι πολύ ακραία: Η δεν κάνω τίποτα ή τα κάνω όλα και πολύ… Φυσικά ο άνθρωπος ενθουσιάστηκε, γιατί όπως έλεγε τα φαγητά μου «ήταν με αγάπη καμωμένα» και γι αυτό πεντανόστιμα!
 
 
Αλλά αν με ρωτήσετε για το αν τελικά η καρδιά ενός άντρα περνάει απο το στομάχι του, θα σας απαντήσω οτι περνάει και από αυτό, αλλά όχι μόνο από αυτό, γιατί η φροντίδα που χρειάζεται μια σχέση, για να καλλιεργηθεί, ν αναπτυχθεί και να αποδώσει όμορφους καρπούς, δεν εξαντλείται μόνο στον γαστρονομικό τομέα!
 
Το σπουδαίο αποτέλεσμα βέβαια της όλης Ιστορίας, δεν είναι αν κατάφερα ή όχι να «δέσω» κάποιον με τις «μαγικέ» συνταγές μου, αλλά το πόσο εξέλιξα τον εαυτό μου στον τομέα αυτό της μαγειρικής, που τελικά σήμερα τον θεωρώ και διέξοδο έκφρασης και δημιουργίας! Αντιμετωπίζοντας λοιπόν πάντα την μαγειρική όχι σαν υποχρέωση, αλλά σαν χαρά δημιουργίας και φροντίδας αγαπημένων μου προσώπων, από τότε δημιουργώ και σκαρφίζομαι πεντανόστιμα φαγητά για τα παιδιά μου, εμένα και για τους φίλους μου, συνθέτοντας κάθε φορά κάτι νέο και πάντα αυτοσχεδιάζοντας ανάλογα με τα γούστα της καθε στιγμής, της κάθε περίστασης και του κάθε συνδαιτημόνα, εμπλουτίζοντας με το προσωπικό μου στίγμα τις συνταγές, που κάποιες απο αυτές θα τις μοιραστω στο μέλλον μαζι σας! Ετσι λοιπόν πρόσθετω υλικά και φαντασία, απο αυτή που ευτυχώς διαθέτω άφθονη, και πάντα -μα πάντα- μια γενναία δόση αγάπης, που επίσης διαθέτω άφθονη και που αποτελεί για μένα κινητήριο μοχλό της έμπνευσης μου για τα πάντα και είναι απολύτως απαραίτητη για την νοστιμιά του ο,τιδήποτε «μαγειρεύουμε» στη ζωή μας!