“Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου…. …Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει· και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη. Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν. “
 
 
 
Τους στίχους αυτούς του βαθυστόχαστου ποιήματος του Καβάφη, πρέπει να είχε κατά νου η Μάγδα Χορμόβα, πρόεδρος και ψυχή του ODYSSEA CLUB, όταν εμπνεύστηκε την ιδέα της, θέλοντας να γυρίσει πίσω στα χνάρια του ΟΔΥΣΣΕΑ, αναβιώνοντας το ομηρικό ταξίδι και τις εμπειρίες του Οδυσσέα, με στόχο την αφύπνιση και μεταφέροντας το μήνυμα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΘΑΚΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!»
 
 
 
 
 
Συγκεκριμένα η Μάγδα Χόρμοβα αναφέρει: Το «2οOdyssea παγκόσμιο ταξίδι με ιστιοπλοϊκά σκάφη» είναι προ των πυλών και από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017, παγώνουμε το χρόνο και γυρίζουμε πίσω στα χνάρια του ΟΔΥΣΣΕΑ, αναβιώνοντας το ομηρικό ταξίδι με στόχο την αφύπνιση και μεταφέροντας το μήνυμα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΘΑΚΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!»
 
 
 
 
 
Το «2οOdyssea παγκόσμιο ταξίδι με ιστιοπλοϊκά σκάφη» είναι το δεύτερο μεγάλο project του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού ODYSSEA CLUB, με πολιτιστικό, πολυπολιτισμικό, ανθρωπιστικό και αθλητικό προσανατολισμό και με κύριο στόχο την Αναβίωση του Ομηρικού Ταξιδιού και τις εμπειρίες του Οδυσσέα, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από την σύγχρονη πραγματικότητα. Η προηγούμενη εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση ήταν η «1η Παγκόσμια Συνάντηση εν πλω, φορέων που πραγματοποίησαν Ομηρικά ταξίδια». Το τριήμερο ταξίδι της «1ης Παγκόσμιας Συνάντησης εν πλω», ακολούθησε την διαδρομή: Πάτρα – Κεφαλονιά – Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα- Κεφαλονιά – Ιθάκη – Πάτρα, ιχνηλάτησε και παρουσίασε τις ξέχωρες διαστάσεις του ταξιδιού, ενώ παράλληλα, έφερε κοντά, 250, διαφορετικών ειδικοτήτων και αντικειμένου επιστήμονες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σε μια πολυδιάστατη προσέγγιση της Ομηρικής μορφής του Οδυσσέα και του ταξιδιού.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάγδα Χορμόβα, Πρόεδρος του ODYSSEA CLUB, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Οδύσσεια του Ομήρου είναι ένα έργο που ανά τους αιώνες έχει διδάξει και εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στον πλανήτη μας. Ο Οδυσσέας του Ομήρου ήταν και παραμένει από τα παιδικά μου χρόνια ο ήρωας μου, η μορφή που με ενέπνευσε και πάντα με εμπνέει. Τον Αύγουστο του 2005 οραματίστηκα την ιδέα του Odyssea. Στην απόφασή μου να υλοποιήσω το όραμα μου βρήκα συνοδοιπόρους και το 2006 συστήσαμε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σειρήνες», με κύριο σκοπό την αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα, με την συμμετοχή του κόσμου, μέσα από πολλές συμμετοχικές δράσεις και ταυτόχρονη προσαρμογή του στην σύγχρονη πραγματικότητα. Σήμερα πλέον μετεξελιχθήκαμε και ονομαζόμαστε Odyssea Club». Φέτος το «2οOdyssea παγκόσμιο ταξίδι με ιστιοπλοϊκά σκάφη», συμβολικά ξεκινά από την κατάληξη του πραγματικού ταξιδιού του Οδυσσέα, δηλαδή από την Κέρκυρα και την Ιθάκη. Η διαδρομή ξεκινά από την Κέρκυρα, συνεχίζεται στους Παξούς και καταλήγει στην Ιθάκη, ενώ σε κάθε σταθμό θα αναβιώνεται μία υπαίθρια αρχαία αγορά στην οποία θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις. Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
 
 
 
Για δηλώσεις συμμετοχής στο : www.odyssea.club