Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαιτζάν Ilham Aliyev στο Προεδρικό Μέγαρο του Αζερμπαιτζάν είχαν, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Nizami Ganjavi International Center, στο οποίο μετέχει η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
 
Ilham Aliyev Προεδροs του Αζερμπαϊτζαν, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
 
Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 6ου Μπακού Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Μπακού. Στο Φόρουμ, με θέμα : «Bridging Gaps to Create Inclusive Societies» συμμετέχουν 8 πρόεδροι κρατών καθώς και πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο.
 
Αναμνηστική φωτογραφία του Δ.Σ. του Nijami Ganjavi International Center με τον Προεδρο του Αζερμπαϊτζαν Ilham Aliyev
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Βαρδινογιάννη είναι ιδρυτικό μέλος του Nizami Ganjavi International Center,, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με έδρα το Αζερμπαιτζάν, που έχει ως στόχο την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για τη δημιουργία λειτουργικών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Nizami Ganjavi International Center αποτελείται από εξέχουσες και αναγνωρισμένες προσωπικότητες με σημαντική προσφορά από ολόκληρο τον κόσμο που μεταφέρουν το μήνυμα του διαλόγου και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη διοργάνωσε το 13ο High Level Meeting Nizami Ganjavi International Center, το οποίο διεξήχθη στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Ζάππειο Μέγαρο.
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Vairavike Freiberga, Πρόεδρος του Nijami Ganjavi International Center
Στιγμιότυπο από τη Συνάντηση του Δ.Σ. του Nijami Ganjavi International Center με τον Προεδρο του Αζερμπαϊτζαν Ilham Aliyev