Παγκόσμια ημέρα ζώων η χθεσινή,4 Οκτωβρίου και δεν μπορώ να μην θίξω πόσα είναι τα οφέλη ψυχολογικά και σωματικά που προσφέρει στον άνθρωπο η συμβίωση με ένα κατοικίδιο. Στατιστικά όσοι συγκατοικούν με ένα ζωάκι έχουν χαμηλότερη πίεση και καλύτερη φυσική και ψυχολογική κατάσταση.
 
 
 
 
Παράλληλα έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κοινωνία μας με συμφεροντολογικές σχέσεις που επιτείνουν το συναίσθημα της μοναξιάς και της απογοήτευσης, ο άνθρωπος βρίσκει συντροφικότητα, αγάπη, επικοινωνία, χαλάρωση και ανταπόκριση περισσότερο στα ζώα τα οποία συνδέονται και αγαπούν πραγματικά τον ιδιοκτήτη τους, παρά με τους συνανθρώπους τους.
 
 
 
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιείται η φιλοζωική επιτροπή του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree)ACG ALUMNI ASSOCIATION Stray Action Committee με υπέυθυνη την Αγγέλικα Χέρρα.
 
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree) ιδρύθηκε το 1928 και δραστηριοποιείται γενικά από τότε έως και σήμερα σε διάφορους τομείς κοινωνικής προσφοράς, αξιοποιώντας την εθελοντική δράση και την οικονομική συνδρομή των μελών του. Υποτροφίες, οικονομική ενίσχυση μαθητών και σπουδαστών για συνέχιση των σπουδών τους και συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, networking events, φιλανθρωπική και ανθρωπιστική δράση αποτελούν τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
 
 
 
Τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε την δραστηριότητα υπέρ των ζώων, η φιλοζωική επιτροπή του Συλλόγου, ACG ALUMNI ASSOCIATION Stray Action Committee. Σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, σχετικά με το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Η επιτροπή , αναφέρει η υπεύθυνη Αγγέλικα Χέρα, συνεργάζεται με κτηνιάτρους, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε χαμηλότερες τιμές, όσον αφορά σε στειρώσεις, αλλά και εμβολιασμούς, θεραπείες, επεμβάσεις σε αδέσποτα ζώα σκύλους και γάτες.
 
 
 Δεν διαθέτουμε καταφύγιο και η ανάρρωση των ζώων γίνεται συχνά στα σπίτια των εθελοντών, εάν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για διαμονή τους στο κτηνιατρείο. Η διαδικασία μας είναι απλή και με διαφάνεια, συνεχίζει η Αγγέλικα Χέρα. Αφού κάποιος φιλόζωος εντοπίσει ζώο που χρήζει στείρωσης ή θεραπείας, επικοινωνεί μαζί μας για να αναλάβουμε το περιστατικό, στη συνέχεια τον καθοδηγούμε σε κάποιον από τους συνεγαζόμενους κτηνιάτρους, αναλόγως περιοχής. Τέλος, προσκομίζει την απόδειξη από τον γιατρό για τις υπηρεσίες του και γίνεται η πληρωμή από την Επιτροπή μας.
 
 
 Προσπαθούμε να οργανώνουμε δύο εκδηλώσεις το χρόνο, λόγω του ότι εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο στο ταμείο μας αδυνατούμε να αναλάβουμε περιστατικό.
 Χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου , παγκόσμια ημέρα των ζώων οργανώθηκε η καθιερωμένη εκδήλωσή στο εστιατόριο YELLOW, για να υποστηρίχθούν με τα έσοδα στειρώσεις, σίτιση και πάσης φύσεως έκτακτα περιστατικά περίθαλψης αδέσποτων ζώων.
 Η Αγγέλικα Χέρα ανάμεσα στις φιλοζωες Κλέλια Χατζηιωάννου και Ντόρα Πάλλη
 
 Η γενέθλια τούρτα της φιλοζωικής επιτροπής του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree)ACG ALUMNI ASSOCIATION Stray Action Committee που κλείνει τα 4 χρόνια της φιλοζωικής δράσης του!
 
Όποιος θέλει μπορεί να ενισχύσει το έργο της φιλοζωικής επιτροπής του Συλλόγου, ACG ALUMNI ASSOCIATION Stray Action Committee, επικοινωνώντας στην σελίδα της στο facebook και βεβαίως διασκεδάζοντας κάθε χρόνο στις βραδιές που διοργανώνει.
 
 
Ο Ηρακλής μου, το τρίτο μου παιδί, που δυστυχως “έφυγε” πριν 2 χρόνια…
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
 
 Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
 
 
Άρθρο 3 1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. 2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου. Άρθρο 4 1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους, 2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού. Άρθρο 5 1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.
 
 
Άρθρο 6 1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα. 2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική. Άρθρο 7 Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική. Άρθρο 8 1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
 
 
2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.
 
Άρθρο 9 Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας. Άρθρο 10 1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου. Άρθρο 11 Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
 
Άρθρο 12 1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος. 2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία. Άρθρο 13 1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. 2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται. Άρθρο 14 1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση. 2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ’ τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
 
 
 Αυτά τα φαινόμενα επιβάλλεται να εκλείψουν
 
ΤΕΚΜΗΡΙΑ * ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4039/12 �Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.