Με το βραβείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου τιμήθηκε πρόσφατα ο Γιώργος Τσούκαλης, ο άνθρωπος που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιστροφή 15.350 αρχαιοτήτων στην χώρα μας!
Ο Γιώργος Τσούκαλης, ο άνθρωπος που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιστροφή 15.350 αρχαιοτήτων στην χώρα μας, την ώρα που βραβεύεται
Τα βραβεία του διεθνούς πολιτιστικού συλλόγου «Το Καφενείο Των Ιδεών» απονεμήθηκαν πρόσφατα σε μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και νήσων.
Ο Γιώργος Τσούκαλης με τον Πρόεδρο της Unesco Πειραιώς και νήσων Γιάννης Μαρωνίτης
Ανάμεσα στους πολλούς Έλληνες και ξένους βραβευθέντες τιμήθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης με χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο Ντίνο Κουμπάτη για την τιμή στο πρόσωπο μου, Ευχαριστώ επίσης θερμά τον συνάδελφο Γιώργο Μανικα ο οποίος μου παρέδωσε την περγαμηνή και το χρυσό μετάλλιο. Ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Γιάννη Μαρωνίτη ο οποίος όπως ανέφερε ο Γ. Τσούκαλης του ανέβασε τον πήχη. Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα ευτυχίας ανάμεσα σε εκλεκτούς φίλους καρδιάς όπως ο συνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης, ο επίσης βραβευθείς τραγουδιστής Γιάννης Πετρόπουλος. Ο αγώνας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία συνεχίζεται. Μετά από το ρεκόρ της προσωπικής συμβολής μου στην επιστροφή 15.350 αρχαιοτήτων στην χώρα μας θεωρώ ότι ο πήχης διαρκώς ανεβαίνει πιο ψηλά».
Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Τσούκαλης με την σύζυγό του και τον Πρόεδρο της Unesco Πειραιώς και νήσων Γιώργο Μαρωνίτη