Για άλλη μια φορά τα έργα του μεγάλου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού έγιναν ανάρπαστα στην έκθεση που έκανε στη Μύκονο με τον Αργεντίνο ομότεχνο του σημαντικό εκπρόσωπο της σύγχρονης τέχνης Antonio Segui στην Kapopoulos Fine Arts.
Ο μεγάλος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός
 
 
 
Εργα που είχαν την αύρα του ελληνικού καλοκαιριου,και ανέδυαν χαρά,ελπίδα και αισιοδοξία , ενω συγχρόνως η απλότητα και η λιτότητα στιs γραμμές τους ξεκούραζαν το μάτι και χαλάρωναν την ψυχή! Την ίδια επιτυχία είχε και πέρυσι η έκθεση του solo exhibition στην “kapopoulos Fine Arts” gallery στην Πατμο στην “Apokalypse”.
 
 
 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι το οίνομα του Αλέκου Φασιανου εχει κάνει «limit up»στο χρηματιστήριο τηs σύγχρονης ελληνικής τέχνης! Ούτε ότι τα έργα του έγιναν ανάρπαστα και αυτή τη φορά , όπως και πέρυσι στην Πάτμο στην Gallery του γνωστού art dealer Βαγγέλη Καποπουλου, ο οποιοs πρόσφατα ανοιξε gallery εκτοs απο την Πατμο και στιs Σπετσεs.
 
 
Τα εργα του κορυφαίου έλληνα Ζωγράφου ,εκτος απο την εξαιρετική αισθητική τουs ,θεωρούνται και απο τις πιο καλές επιλογές για επενδύσεις, αφου ο Αλέκος Φασιανός βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των Ελλήνων σύγχρονων ζωγράφων και η υπογραφή του είναι εγγύηση για την ποιότητα, αλλά και για την εμπορικότητα του έργου! Γι αυτο και στην “πιάτσα”τον αποκαλούν sure seller ! Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι τιμές των έργων του αποτελούν βαρόμετρο και διαμορφώνει συχνά τιs τιμές στα έργα τέχνης!
 
 
 
Είχα την τύχη να γνωρίσω τον δημοφιλή ζωγραφο προσωπικα, καθώς και την αεικίνητη και επικοινωνιακή σύζυγό του την Μαριζα,πτυχιουχο Νομικηs, η οποία έχει την δικη της gallery την “Ιρις”. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στον Αλέκο Φασιανό, εκτός από το πάθος του για την τέχνη του και την δημιουργία, είναι το χαμηλό προφίλ του,και η συχνά ” ωμη”ειλικρίνεια του,αφου λέει πάντα αυθόρμητα αυτο που νιώθει και σκέφτεται χωριs δεύτερη σκέψη ,αλλα και χωριs παραλληλα να χανει τιs ευαισθησιεs του ,καθωs και το γεγονός οτι δεν ειναι καθόλου στημενοs ! Ακομα και στα κοσμικα “events” που γίνονται για τις εκθέσεις του,μετέχει περισσότερο σαν παρατηρητής,παρα σαν πρωταγωνιστηs,εφόσον αυτο που τον γεμίζει ειναι περισσότερο η πιο ” κλειστη”επικοινωνία με λίγους και εκλεκτούς φίλους σε παραδοσιακά ταβερνάκια,η σε εστιατόρια με ιαπωνεζικη κουζίνα,μια που λατρεύει το ” sushi”! Επίσης έχω εντυπωσιαστεί από τιs ιστορίες που εχει διηγηθεί απο την ζωή του, καθώς και από την ενεργητικότητα του μεγάλου αυτού ζωγράφου ,που περνάει μεγάλο μέρος τηs ζωής του μέσα σε αεροπλάνα, αφού διακτινίζεται με την σύζυγό του, για να προωθησει τα εργα του,σε ολο τον κοσμο,απο Λονδινο, Κυπρο, Παρισι, Βερολινο,μεχρι Κινα, Αμερικη, Ρωσια ! Ισως γι αυτο ειναι διεθνώς αναγνωρισμένος και αναμεσα στο αγοραστικό του κοινο συμπεριλαμβανονται και πολλοι ξενοι! Αξιζει επισηs να σημειωθεί οτι το έργο του ” ο Αγγελιοφορος” είχε πουληθει το 2007 εναντι 735.600 Ευρω,ενω σημερα τα εργα του κυμαίνονται μεταξυ 1500 και 25000 Ευρω! Καποια απο τα εργα του επισης εχουν δημοπρατηθεί στον βρεττανικο οίκο δημοπρασιών Σοθμπις,μαζι με εργα και άλλων πολύ σπουδαίων εικαστικών! Νομίζω τελικά ότι στον χώρο τηs τέχνης, το όνομα της κόρης του “Victoria” ,την οποια λατρευει,τον αντιπροσωπεύει απόλυτα…
 
Βικτώρια Φασιανού, Αλέκος Φασιανός, Μαρίζα Φασιανού
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κάποια από τα έργα του εκλεκτού ζωγράφου