Δεν θα πουμε οτι “Τρέχουν και δεν φτάνουν”οι έλληνες ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ,αλλα το αντίθετο: Οτι ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ με σκληρο αγωνα, πειθαρχια και συστημα , ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ , που ειναι μέσα απο το προσωπικό τους παράδειγμα, η στήριξη σοβαρών αθλητικών θεσμών, η διάδοση του ” ευ αγωνίζεσθαι”, η διάδοση του αθλητισμου στους νέους και η γενικότερη φιλανθρωπική δράση για την ενίσχυση αδύναμων και ευπαθών ομάδων του ελληνισμού. Ετσι λοιπον η ομάδα του Σωματειου Ελληνων Ολυμπιονικών Running team ήταν πρόσφατα πάλι σε δράση, αυτη την φορα στις Σπετσες , για να συμμετέχουν στο 5 επετειακό SPETSATHLON , του οποιου η οργανωτική επιτροπή ΤΙΜΗΣΕ – και πολυ ευλογα- τους Ολυμπιονικες μας για την προσφορα τους και την στήριξη στο θεσμό , καθως και για την προώθηση του ” ευ αγωνίζεσθαι”.
Στο spetsathlon μάλιστα , το οποίο περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης , ποδηλασίας και τρεξίματος, οι Ολυμπιονικες συμμετείχαν και στο CHARITY RUN , που σκοπό είχε να μαζευτούν χρήματα για την προετοιμασία 4 αθλητων για τους ολυμπιακους του Τοκυο 2020!
Οι Ολυμπιονικες μετέχουν στο CHARITY RUN
Το spetsathlon είναι ένας από τους νεότερους αθλητικούς θεσμούς που λαμβάνει χώρα στις Σπέτσες, καθώς η πρώτη του διοργάνωση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 και από τότε πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο.
Συνδιοργανώτριες αρχές του εντυπωσιακού αυτού αθλητικού γεγονότος είναι η Οργανωτική Επιτροπή του Spetsathlon και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διεθνείς διοργανώσεις, παρέχει τα εχέγγυα για έναν άψογο από κάθε άποψη αγώνα, οι διαδικασίες του οποίου θα ελέγχονται από τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές της Ομοσπονδίας.
Το Spetsathlon, λοιπόν, αποτελείται από τον Αγώνα Τριάθλου (αυτός με τη σειρά του χωρίζεται σε 2 διαδρομές: Spetses Triathlon Sprint -750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο- και Spetses Triathlon Endurance -1.500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο) και τον Αγώνα Ποδηλασίας (25 χλμ. -πλήρης γύρος του νησιού).
Το ΣΕΟ αυτη την φορα , οπως και καθε φορα, εκπροσώπησαν επαξια η πραγματικα αεικινητη πρόεδρος του ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, αργυρη ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΓΙΟΣ , Αργυρης ολυμπιονίκης στην κωπηλασία και η ΚΛΕΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ , χάλκινη ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής.
Η δραστήρια πρόεδρος των Ελληνων Ολυμπιονικών αυτη την φορα συμμετείχε στον αγώνα κολυμβησης
Η Κατωπη Κατερίνα , η Βουλα Κοζομπολη και ο Μουγιος Δημήτρης , ολυμπιονίκης κωπηλασιας
Βουλα Κοζομπολη, Μουγιος Δημήτρης και οι Παραολυμπιονίκες, Αλέξανδρος Ταξιλδαρης και Μάκης Καλαρας
 
Κρατώντας το βραβείο ,η Βουλα Κοζομπολη , ο Δημήτρης Μουγιος και η Κλέλια Πανταζη χαλκινη ολυμπιονίκης της ρυθμικής
 
Η Βουλα Κοζομπολη Που συμμετείχε στο κολύμπι στο sprint triathlon,η Ντένιζ Δημάκη πρωταθλήτρια στο τρίαθλο και ο Δημήτρης Μουγιος , που συμμετείχε στα 25 χλμ ποδήλατο .
 
Ο ολυμπιονίκης Δημήτρης Μουγιος στο ποδηλατο του
 
Η ολυμπιονίκης Κλελια Πανταζη παρακολουθεί τους αγωνες
 
Η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βουλα Κοζομπολη, εκτός απο τις πολλαπλές υποχρεώσεις της κουβαλάει και τα ευχάριστα οικογενειακά ” βάρη”!