“Φοβάμαι…Έχασα την πίστη μου στον άνθρωπο” δήλωνει αποκλειστικά στο sissysworld ο διεθνούς φήμης ζωγράφος!
 
Θύμα ληστείας έπεσε ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Άγγελος.
Σύμφωνα με δήλωση που έκανε αποκλειστικά στο sissysworld ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Γούνας: «Την Κυριακή 24/3/2019 στις 19.30 στο σπίτι του ζωγράφου Άγγελου στο Καπανδρίτι εισέβαλαν 3 κουκουλοφόροι, τον ακινητοποίησαν, τον χτύπησαν και αφού τον έδεσαν τον ανάγκασαν να τους αποκαλύψει πού φυλάσσει τα χρήματα του. Και απειλώντας τον με κατσαβίδια, του άρπαξαν κάποια χρήματα που είχε για ώρα ανάγκης, απειλώντας τον συγχρόνως να αποκαλύψει αν υπάρχουν και άλλα χρήματα. Για να διαπιστώσουν αν έλεγε αλήθεια, έκαναν το σπίτι ανω κάτω και όταν δεν βρήκαν κάτι άλλο τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας τον Άγγελο δεμένο στο κρεβάτι. Ο διακεκριμένος ζωγράφος ύστερα από κάμποση ώρα κατόρθωσε να ελευθερωθεί και να ειδοποιήσει κάποιους φίλους του. Αμέσως ενημερώθηκε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Κατερίνα Παπακώστα η οποία ενδιαφέρθηκε προσωπικά και κινητοποίησε εν ριπή οφθαλμού τις αρχές για να επιληφθούν του θέματος».
 
Ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Άγγελος με το στενό του συνεργάτη Γιάννη Γούνα
 
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες είναι η 4η φορά που γίνεται ληστεία στη μονοκατοικία του Αγγέλου στο Καπανδρίτι μέσα σε διάστημα 5 μηνών! Τις προηγούμενες φορές ο ζωγράφος είχε τότε την τύχη να λείπει από το σπίτι του. Αυτή τη φορά στάθηκε άτυχος γιατί ήταν σπίτι. Όταν μάλιστα έφυγαν οι ληστές τη Κυριακή του είπαν: «Εσύ έχεις χρήματα, εμείς όμως έχουμε οικογένειες να θρέψουμε…»
“Φοβάμαι…Έχασα την πίστη μου στον άνθρωπο. Απογοητεύτηκα. Χάθηκε ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, δεν υπάρχουν αξίες. Ανησυχώ για το μέλλον που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας», δήλωσε σοκαρισμένος αποκλειστικά στο sissysworld ο Αγγελος, που κατά το παρελθόν θεωρούσε πως χρέος της τέχνης είναι να είναι κοντά στον άνθρωπο και στα προβλήματα του…
 
 

Συγκεκριμένα στο παρελθόν η έκθεσή του στο Λονδίνο με θέμα «Γενηθήτω Φως»(Let There Be Light) και σε συνδυασμό με το έργο του Σταμάτη Σπανουδάκη, είχε ως στόχο να μεταφέρει ένα μήνυμα: «Σε χρόνια κρίσης οικονομικής αλλά και ηθικής το χρέος της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι να μην αλλάξει τον ιερό της σκοπό, να είναι κοντά στον άνθρωπο, στα προβλήματα του, και να ξαναενεργοποιήσει τις πνευματικές αξίες για να ξαναβρεθεί η χαμένη αξιοπρέπεια. Χρησιμοποιώντας εικόνες από ένα απέραντο σύμπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετημένες μέσα σε ένα μαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες έχει ως αποτέλεσμα να τονίζεται ακόμη περισσότερο το φως που πηγάζει από τα έργα.»

Τα πράγματα στη ζωή καμμιά φορά οδηγούν από το «Γενηθήτω Φως»(Let There Be Light), στο μαύρο σκοτάδι, που ελπίζουμε στα μάτια της ψυχής του ταλαντούχου ζωγράφου να μην διαρκέσει για πολύ…