«Και αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα!» αναφώνησαν οι μικροί ήρωες του «make a wish» τραγουδώντας τους στίχους της Πρωτοψάλτη και καταχειροκροτήθηκαν μαζί με την μεγάλη ερμηνεύτρια και πίστεψαν βαθιά μέσα τους πως θ´ αντέξει το σκοινί και πήραν ανάσα ελπίδας και ζωής για να ανέβουν τον ανηφορικό τους δρόμο και να τα καταφέρουν, δίνοντας μας μαθήματα ζωής!
 
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τίποτα λιγότερο για αυτά τα παιδιά, από την συγκλονιστική ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που έκανε κατάθεση ψυχής στα παιδιά του “make a wish”, που έχουν ήδη μεγάλη ψυχή και τεράστια αποθέματα δύναμης!
Η Πρόεδρος του “Make a wish” Hellas Αναστασία Μανιά με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη
 

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, ευαισθητοποιημένη σε θέματα υγείας των παιδιών, συνέβαλλε στην προσπάθεια του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, με μία επιπλέον παράσταση στο Gazarte, προκειμένου να μπορέσουν περισσότερα παιδιά με πολύ σοβαρές ασθένειες, να βιώσουν τη μεταμορφωτική δύναμη μιας ευχής που βγαίνει αληθινή.

Αλκηστις Πρωτοψάλτη
 
Στην παράσταση η Άλκηστις ήταν «Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της, με τα τραγούδια της που αγαπάμε, τραγούδια που ξυπνάνε μνήμες, με ευαισθησία, συμμετοχή και ενέργεια! Μαζί της μία ομάδα σπουδαίων μουσικών που δημιούργησαν μοναδικές εικόνες, ξεχωριστές στιγμές και μας χάρισαν μελωδίες, σ’ ένα πρόγραμμα ανανεωμένο, αισιόδοξο με ρυθμούς γρήγορους και παθιασμένους….
Το κοινό παραληρούσε από το πάθος, την δύναμη της ερμηνείας, αλλά και την δύναμη του σκοπού. Εντονος παλμός, έκρηξη συναισθημάτων και η εκρηκτική φωνή της Πρωτοψάλτη που έδειχνε να ασφυκτιά στους 4 τοίχους και ήθελε να απογειωθεί και να εκτιναχθεί στο άπειρο του σύμπαντος για να ενωθεί με τις φωνές των παιδιών και να πραγματοποιήσει τις ευχές τους! Μία χίμαιρα μουσικής, ήχων και ενέργειας. Μια πηγή αισιοδοξίας, χαράς και ζωής για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, μια ελπίδα για να συνεχίσουν αυτά ν αγωνίζονται!
Η Γενική Διευθύντρια του «Make a wish” Hellas Σάντρα Ζαφειρακοπούλου με την Πρόεδρο του Οργανισμού Αναστασία Μανιά
 
«Από το 1997 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 2085 ευχές παιδιών που νοσούν, εκ των οποίων 446 ευχές πραγματοποιήθηκαν από πέρυσι μέχρι σήμερα!» ανέφερε στην ομιλία της η διευθύντρια του “make a wish” Hellas Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, η οποία μαζί με την Πρόεδρο του Οργανισμού Αναστασία Μανιά έχουν κάνει τόσο αποτελεσματικό και αξιόπιστο έργο, ώστε οι ευχές των παιδιών του “make a wish” να αυξάνονται καθημερινά!
 
 
 

Και ευτυχώς δεν αυξάνονται μόνο οι ευχές, αλλά και οι πρωτοβουλίες ιδιωτών, που θέλουν να βοηθήσουν, οι οποίες μπορούν να εκδηλωθούν με τη μορφή υιοθεσίας ( ολικής ή μερικής) μιας ευχής, ή με αγορά του αστεριού της ευχής ή με αγορά καλαίσθητων και πολυποίκιλων ειδών φτιαγμένα από εθελόντριες του make a wish, καθώς και με άλλους τρόπους!

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αναστασία Μανιά
 
Μια πρωτότυπη και πολύ ωραία πρωτοβουλία ανέλαβε πρόσφατα η Άννα Μαρία Μαζαράκη προς όφελος του make a wish. Σημαντικοί Έλληνες ζωγράφοι ζωγράφισαν με ξεχωριστό τρόπο τη βιτρίνα σε 10 καταστήματα του γνωστού brand κοσμημάτων Αννα Μαρία Μαζαράκη, ενώ μέσα στο κάθε κατάστημα υπάρχουν έργα του ζωγράφου που φιλοτέχνησε τη βιτρίνα, τα οποία θα πωλούνται σε πολύ προσιτές τιμές για τη στήριξη του «Make A Wish» Hellas έως και τις 7 Ιανουαρίου 2019! Στην πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία λαμβάνουν μέρος οι : Αθηνά Χατζή, Νεκτάριος Αποσπόρης, Πένυ Χονδρογιάννη, Μαρίνα Στελλάτου, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Νίκη Πρόκου, Ρούλη Μπούα, Μηνάς Καμπιτάκης, Γεωργία Μπλιάτσου.
 
 
 

Λίγα λόγια για το make a wish:

Η πραγματοποίηση μιας ευχής σε ένα αρρωστο παιδί , του δίνει δύναμη ώστε να εξελιχθεί καλύτερα η υγεία του, και ελπίδα ώστε να μπορεί παλέψει και ίσως και να νικήσει, ή του δινει χαρά που και αυτή είναι σημαντική ! Το make a wish είναι δίπλα στα παιδιά που νοσούν από απειλητικές ασθένειες για να τους προσφέρει μία μοναδική εμπειρία ζωής,για να τους αλλάξει την ψυχολογία τους και να τα κάνει να πιστέψουν ότι όλα είναι δυνατά, ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν καλά! Ο οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να ” υιοθετήσει μια ευχή”, η να προτιμήσει να αγοράσει στο γάμο του η στα βαφτίσια του παιδιού του υπέροχες μπομπονιέρες και προσκλητήρια, ή ακόμα στην απώλεια ενός κοντινού του προσώπου, μπορει κάποιος να προτιμήσει να γίνουν δωρεές εις μνήμην του θανόντος υπέρ του «make a wish»! Πολύ εύκολα επίσης μπορεί κανείς να στείλει τη λέξη WISH στο 19808 ή να αγοράσει το Αστέρι της Ευχής με 2 ευρώ. Εξαλλου μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει ελαχιστα την τιμή ενός προϊόντος, ώστε να δωρίσει στο make a wish αυτό το επιπλέον ποσό, μπορεί επίσης να κάνει χρήση του λογοτύπου του make a wish σε προϊόντα της, ή να φιλοξενήσει στον χώρο της μια κάλπη συλλογής χρημάτων!
(www.makeawish.gr,
τηλ: 210-9637660).
Σε ενα παιδι που μπήκε από νωρίς στα δύσκολα, είναι τόσο εύκολο και απλό για εμάς να χαράξουμε το χαμόγελο στο χλωμό προσωπάκι του και την ελπίδα στην ψυχή του!

Αλέκα Σεραφειμίδου, Αναστασία Μανιά, Gabriella Calini
 
Ιωάννα Σεβοπούλου, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ειρήνη Νταϊφά, Ατζελα Κέρος
Κασταλία Σαμοΐλη, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Αναστασία Μανιά, Αλίκη Κελαϊδή Χατζοπούλου
Ρίτα Μωραϊτάκη, Αλέκα Σεραφειμίδου
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ιωάννα Γκελεστάθη
Νινέτα Πατέρα
Terry Stamataris, Αλέκα Σεραφειμίδου, Ειρήνη Νταϊφά
Ατζελα Κέρος, Ρένα Φλεβαράκη Σταθάκη
Ειρήνη Κουτσούκου, Αλέκα Σεραφειμίδου
Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Αναστασία Μανιά, Σίσσυ Παπαγεωργίου
Ειρήνη Νταϊφά, Ατζελα Κέρος
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αναστασία Μανιά
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ΠΗΓΗ:Studio panoulis