ΕΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στο δροσερό κόσμο της τέχνης βασισμένο στην έκθεση του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Β. & Μ. Θεοχαράκη «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: Ο ΜΥΘΟΣ ΖΕΙ – Αφιέρωμα για τα 40 χρόνια 1976 – 2016» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ΠΑΙΔΙΑ 7-12 ΕΤΩΝ.
 
 
 
ΣΚΟΠΟΣ του προγράμματος είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από την γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και τις διαφορετικές τέχνες που το συνθέτουν. Έτσι, μέσα σε ένα καλοκαιρινό κλίμα παιχνιδιού και εξερεύνησης, τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τη μουσική, το θέατρο, τα εικαστικά και τη λογοτεχνία, ενώ ανάμεσα στις δράσεις τους απολαμβάνουν ένα κολατσιό στον Εθνικό Κήπο και ένα γεύμα στο Cafe Merlin. Το πρόγραμμα αποτελείται από ΔΥΟ ανεξάρτητα και ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΜΕΡΗ τις περιόδους 19-23 και 26-30 ΙΟΥΝΙΟΥ. Κάθε περίοδος αναπτύσσεται με βάση το περιεχόμενο μίας από τις σημαντικές όπερες όπου πρωταγωνίστησε η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο.
ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
 
 
 
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από τον μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη, το πραγματοποιούν η ηθοποιός Μαριάνθη Φωτάκη και η μουσικός Ελένη Ποζατζίδου, ενώ εμφανίζονται ως έκτακτοι καλεσμένοι γνωστοί λυρικοί τραγουδιστές. Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Ιουνίου,10.00 – 14.30 Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου,10.00 – 14.30 ΤΙΜΗ Προγράμματος: 150€ ανά παιδί για όλη την εβδομάδα (συμπεριλαμβάνονται και δύο ελαφριά γεύματα).