Η αναπαράσταση της ένδοξης Ναυμαχίας, με την πυρπόληση ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων και την πανδαισία εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών στις Σπέτσες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.
Όπως κάθε χρόνο, στη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού που διοργανώνει ο Δήμος Σπετσών, όπου τιμάται η κορυφαία εκδήλωση ηρωισμού των Σπετσιωτών, η Ναυμαχία των Σπετσών που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 και που έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, έτσι και φέτος «δεν θα πέφτει καρφίτσα».
Το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της ΑΡΜΑΤΑΣ 2018 από 1-9 Σεπτεμβρίου 2018, που ανακοινώθηκε από το Δήμο Σπετσών, περιλαμβάνει πολλές σημαντικές πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δράσεις, με κορυφαία φυσικά την εντυπωσιακή Αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας του 1822.
Φέτος, οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και το ενδιαφέρον θα προσελκύσει και πάλι η αναπαράσταση της ένδοξης Ναυμαχίας, με την πυρπόληση ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων και την πανδαισία πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.
Το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της ΑΡΜΑΤΑΣ 2018, ( 1-9 Σεπτεμβρίου 2018), ανακοινώθηκε από το Δήμο Σπετσών και περιλαμβάνει πληθώρα εξαιρετικών πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δρώμενων με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή Αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας, του 1822.
Συναυλία της αγαπημένης Αννας Βίσση, μουσικό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη όπου θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και η υπέροχη σοπράνο Κάτια Πάσχου, μέχρι και Τόνι Σφήνο έχει το πρόγραμμα! Στην πλατεία Ποσειδωνίου λοιπόν θα γίνουν 3 μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις: – Μουσικό Ιστορικό Αφιέρωμα «Ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΣ & ΛΥΡΙΚΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» «Η ΕΛΛΑΔΑ του ΜΙΚΗ»,με την Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδας και μικτή Χορωδία υπό την διεύθυνση του διακεκριμμένου Μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη και με εκλεκτούς Λυρικούς καλλιτέχνες, ανάμεσα τους οι σοπράνο Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Ελένη Δάβου.( Παρασκευή 7/9) – Συναυλία με την αγαπημένη τραγουδίστρια Άννα Βίσση, (Σάββατο 8/9) – Συναυλία με τραγούδια ’60-’70 και Disco με τον Tonis Sfinos και την μπάντα του “The playmates”. (Κυριακή 9/9)
ελετάρχης θα είναι η Αντιδήμαρχος Σπετσών Παρασκευή Στόφυλα και βοηθός ο Νικ.Βατίστας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, την υποστήριξη και χορηγία επαγγελματικών Συλλόγων και φίλων του νησιού.