Την νέα της ατομική έκθεση με τίτλο «L’été», αναμένεται να παρουσιάσει η Φένυ Μπούζα στον πολυχώρο «A Jewel made in Greece» στην Gallery Akroproro στο παλιό λιμάνι των Σπετσών.
Η ταλαντούχα ζωγράφος Φένυ Μπούζα
 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάσει έργα με έντονη για ακόμα μία φορά την επιρροή από την pop κουλτούρα, τα οποία αποτυπώνουν με τη δική της ματιά το καλοκαίρι ως συναίσθημα και όχι ως εποχή, μέσα από εικόνες χαράς, ξεγνοιασιάς και απόλαυσης.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο καλοκαίρι και αποτυπώνει στα έργα της όπως τονίζει η ίδια «καλοκαιρινές στιγμές και συναισθήματα που μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, τέλη δεκαετίας ’60, μία εποχή που αποπνέει θαυμασμό και νοσταλγία για το lifestyle, τις μουσικές, την κοινωνική ζωή σε παραθαλάσσια resorts, όπως η Ιταλική Ριβιέρα, η Κυανή Ακτή και γενικά η νότια Γαλλία και γιατί όχι, και οι Σπέτσες.
Διάρκεια Έκθεσης Από τις 10 Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ
Η Φένυ Μπούζα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά. Από το 2006-2013 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα τέχνης και επισκέφθηκε τις πιο σημαντικές εκθέσεις τέχνης τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη παρουσίαση του έργου της στο ευρύτερο κοινό πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρουσιάσει επίσης την καλλιτεχνική δουλειά της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τεχνοτροπία της Φενυς Μπούζα είναι τα εντονα χρώματα ,καθώς και ότι επιλέγει ένα θέμα, το εξετάζει και το επαναλαμβάνει κατ ‘εξακολούθηση, προκειμένου να αποκαλύψει όλες τις πλευρές του και τις ιστοριες του, κάνοντας μας να περιπλανηθούμε σε ένα φανταστικό κόσμο γεμάτο ζωηρά χρώματα και συναισθήματα. Μεσα από τα έργα της Φενυς Μπούζα ονειρευόμαστε τη ζωή και τις δυνατές στιγμές της. Η επανάληψη των θεμάτων της, η ισχυρή χρωματική παλέτα και οι καθαρές επιφάνειες αποδεικνύουν ότι η καλλιτέχνης επηρεάζεται από την ποπ αρτ. Παρ’ όλα αυτά, τα έργα της έχουν δικό τους χαρακτήρα και την ιδιαίτερη γοητευτική αφηγηματικότητά τους.