Χαιρετάω με ένα χαμόγελο το 2017 και κλείνω το μάτι στις προ(σ)κλήσεις του 2018, ευελπιστώντας πως τα καλύτερα έρχονται!
Το 2017 βίωσα όπως και κάθε χρόνο την απόλυτη ευτυχία που μου έδωσαν ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ, που αναπτύσσονται και «ανθίζουν» συνέχεια, κάθε λεπτό που περνάει, κάνοντας τον ένα χρόνο να μοιάζει τόσο «στενός» για να χωρέσει τις τόσες πολλές εξελίξεις και αλλαγές που συντελούνται στο σώμα τους και στην προσωπικότητα τους!
Μεγάλη χαρά μου έδωσε επίσης καθ´ όλη την διάρκεια του χρόνου η ανάπτυξη και εξέλιξη του « τρίτου μου παιδιού» του BLOG ΜΟΥ και η θερμή αποδοχή από τους αναγνώστες του!
Από τα πιο σημαντικά περιστατικά που με συγκίνησαν ιδιαίτερα το 2017 και με έκαναν να νιώσω περήφανη ήταν:
– Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ», που αποτελεί ένα ιστορικό σωματείο με σπουδαίο έργο και
– Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ BLOG ΜΟΥ, ανάμεσα σε 6 μόνο κορυφαία ΜΜΕ, από το σημαντικό φιλανθρωπικό σωματείο «MAKE A WISH».
Ναι, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που έχω μετανιώσει που δεν έκανα, ή που δεν ολοκλήρωσα την χρονιά που πέρασε, όμως δεν είναι του τύπου μου να μεμψιμοιρώ ή να μιζέριαζω, μετανοώντας και απολογούμενη για όσα δεν έκανα το 2017, αφού θα τα πραγματοποιήσω το 2018, χωρίς άλλες αναβολές και δικαιολογίες!
Ατενίζω πάντα με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον και προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και οχι μισοάδειο, έχοντας για αγαπημένα μου moto ότι «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ , ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ», ότι «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ» και ότι «Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ»! Και αυτό προτρέπω και εσάς! Τολμήστε και μην φοβάστε, μην αναβάλλετε πράγματα που ονειρεύεστε ή σχεδιάζετε… Η απόσταση μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, δεν είναι παρά μια λεπτή διαχωριστική γραμμή!
Με ένα «μαγικό άγγιγμα» μπορούν να ανατραπούν τα πάντα και να γίνουν ακόμα και τα πιο άπιαστα όνειρά σας, πραγματικοτητα!
Απλά ΠΡΟ(Σ)ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ! -ΤΟΛΜΗΣΤΕ και μην παρακολουθείτε σαν παθητικοί δέκτες τις καταστάσεις, αλλά να δημιουργήστε τες!
Από κομπάρσοι γίνετε πρωταγωνιστές της ζωής σας, αρπάξτε την ζωή « από τα μαλλιά» και φτιάξτε εσείς το μέλλον και το πεπρωμένο σας! ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ ΣΑΣ για ένα καλύτερο αύριο και ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ με πράγματα που δεν σας ταιριάζουν ή που σας φορτίζουν με αρνητική ενέργεια!
Να ξέρετε όμως ότι οι επαναστάσεις δεν γίνονται ούτε απο τον καναπέ, ούτε άκοπα και ανώδυνα!
Μάθετε ότι «δεν γίνεται ομελέτα, χωρίς να σπάσουν αβγα»! Όλα κατακτιούνται με σκληρούς αγώνες, διαρκείς προσπάθειες, πείσμα, υπομονή και επιμονή! Μην διστάζετε να θέτετε στόχους, όσο μακρινοί, ουτοπικοί και απρόσιτοι και αν φαίνονται και μην σταματάτε τις προσπάθειες σας ώστε να τους πραγματοποιείτε στο έπακρο! Στη ζωή δεν υπάρχει το «δεν μπορώ», υπάρχει μόνο το «δεν θέλω»! Αντιμετωπείστε την ζωή με «τσαμπουκά» και μην φοβάστε τίποτα και κυρίως μην φοβάστε την ήττα. Νικητές θα είστε έτσι κι αλλιώς, επειδή προσπαθήσατε…Ακολουθείστε όχι μόνο τα «πρέπει» σας , και την λογική, αλλά κυρίως τα «θέλω» σας και την καρδιά σας, και ζείστε με πάθος την κάθε στιγμή
σαν να ειναι μοναδική και ανεπανάληπτη, όπως και είναι! Μόνο έτσι θα ζείτε πραγματικά!
Μην θεωρείτε δεδομένα ούτε κάποια πράγματα σημαντικά, όπως η υγεία, ούτε κάποιες στιγμές! Αντίθετα αντιληφθείτε την βαρύτητα που έχουν τα μικρά και – υποτίθεται- αυτονόητα – πράγματα και μην αναλώνετε την ενέργεια και τις στιγμές σας σε ανούσια και ασήμαντα, που κακώς τους έχουμε δώσει τόση αξία. Αυτό το «ρούφηγμα» της κάθε στιγμής και οι εμπειρίες μας, ειναι ο πραγματικός πλούτος της ζωής μας, που κανένας υλικός πλούτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει. Γι αυτό πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το χρήμα σαν μέσο και όχι σαν σκοπό και να μην αποπροσανατολιζόμαστε από το αληθινό νόημα της ζωής, κυνηγώντας την επιτυχία, αλλά χάνοντας την ευτυχία…Και πρέπει επίσης να μάθουμε να είμαστε σπάταλοι και «large» στα συναισθήματά μας! Και ας πληγωθούμε…Γιατι ο πραγματικός μας πλούτος είναι το συναίσθημα και μέσα απο αυτό ζούμε την ζωή, τις στιγμές και τις εντάσεις της!
Δεν υπάρχει πραγματική ευτυχία, σε μια ζωή χωρίς συναίσθημα, χωρίς αυθορμητισμό και χωρίς εντάσεις, σε μια ζωή χτισμένη μόνο με λογική, οργάνωση και πειθαρχία, μια ζωή επίπεδη, άνευρη, άοσμη και άχρωμη!
Δεν υπάρχει ακόμη πραγματική ευτυχία χωρίς αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους συνανθρώπους μας, χωρίς αλληλεγγύη, ειλικρίνεια, αληθινές και ουσιαστικές διανθρώπινες σχέσεις γενικότερα!
Πανω σε αυτά τα γερά θεμέλια ζωής, πάνω σε αυτή την υγιή βάση και με αυτούς τους κεντρικούς άξονες, πρέπει να βάλει
ο καθένας μας τους προσωπικούς, ξεχωριστούς του στόχους για το 2018, για να βελτιώσει την ζωή του, ξεκινώντας πάντα πρώτα από τον εαυτό του!
Εγώ προς το παρόν κλείνω το μάτι στις προ(σ)κλήσεις της νέας χρονιας και σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο:
Χαμογελάστε και εσείς στη νέα χρονιά, για να την σαγηνεύσετε και κάντε την να σας χαμογελάσει και εκείνη!
Προσκαλέστε την και προκαλέστε την!
Καλή χρονιά εύχομαι και πάνω από όλα με υγεία!