Ενας απο τους δημοφιλέστερους σύγχρονους έλληνες ζωγράφους , Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ΣΤΙΣ 20.00, ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ.
Ο ταλαντουχος ζωγραφος Γιώργος Χαδουλης
Ο ταλαντούχος ζωγραφος , που ειχε την χαρα να δει απο την πρώτη του κι ολας έκθεση στην Ελλάδα το 1991 στην γκαλερί «Αγκάθι» , να γινονται ολα τα εργα του αναρπαστα , επανέρχεται με ζωγραφικά έργα και σχέδια των τελευταίων δύο ετών, διατηρώντας το γνωστό πάντα ζωγραφικό του ιδίωμα, αλλά με ένα πρωτόγνωρο πάθος να πλημμυρίζει τα έργα του. Μετα απο τους «ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ» του , οπου τον ξεχωρισαμε, και μετα απο τα καθαρα ΠΟΡΤΡΕΤΑ αγαπημενων του και τους ” ΒΡΑΧΟΥΣ” του, τα θέματά του, αυτή τη φορά, ξεπηδούν μέσα από το πιο οικείο περιβάλλον του, τον χώρο που αναπνέει και εκφράζεται, ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΤΟΥ.
Βιβλία, έπιπλα, κεραμικά βάζα, στοιβαγμένα τελάρα, όλα ζωντανεύουν μέσα από ακαταμάχητο φως και ατόφιο χρώμα. Γιατι ενα απο τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον καλλιτέχνη ειναι τα ζωντανά και φωτεινά χρώματα που χρησιμοποιεί, και ετσι μέσα απο αυτη την χρωματικη έκρηξη στα έργα του χρωματιζει και την γκρίζα καθημερινότητα μας!
Κάποια απο τα έργα που θα εκτεθουν
Όπως πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Χ.Α. ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ στο κείμενο που συνοδεύει τον κατάλογο της έκθεσης: «Το στοίχημα για τον Χαδούλη, στα πενήντα του, δεν είναι να απαθανατίσει μιαν ήδη υπάρχουσα πληγή, αλλά να μετατρέψει την μπογιά του σε αίμα και να τη μεταγγίσει στις φλέβες μας». Παράλληλα θα παρουσιαστούν και κεραμικά βάζα του καλλιτέχνη.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννημένος στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του. Σπούδασε ζωγραφική στην École des Beaux-Arts στό Παρίσι όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια και έκτοτε εκθέτει συστηματικά το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε προέκταση της ζωγραφικής του αναζήτησης έχει, επίσης να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο στο σχέδιο, τη λιθογραφία, την εικονογράφηση και την κεραμική. Χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα και καθαρό σχέδιο, το έργο του Γιώργου Χαδούλη δοξάζει το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 27 Απριλιου – 16 Μαΐου 2017 ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673 Τ.: 210-3643025, 210-3603541