Ήταν σαν χθες που τα πρώτοεφερα στον κόσμο και τα δυο αγγελούδια μου με 1 λεπτό διάφορα! Και όμως έχουν περάσει 6 χρόνια σχεδόν … 6 χρόνια ατελειωτης αγάπης και ανειπωτης ευτυχίας! Τα συναισθήματα μου ειναι τα ίδια , οπως και την πρώτη στιγμή που τα κρατησα στην αγκαλια μου! Γι αυτό και τους αφιέρωσα, τους αφιερώνω και πάντα θα τους αφιερώνω ολη μου την ψυχή και την ιδια μου την ζωή, μαζί με αυτό που έγραψα όχι με το χέρι , αλλα με την καρδιά μου,ένα κείμενο “κατάθεση ψυχής” που εχει την Σφραγιδα της παντοτινής και χωρίς όρια αγάπης:
” Αγάπες μου ,ανθρωπάκια μου,αγγελουδια μου ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ,
Που φέρατε την άνοιξη στη ζωή μου,
Που πήρατε τα λουλούδια και μοσχοβολήσαν τα αισθήματά μου,
Που πήρατε τα τριαντάφυλλα και ανθίσατε την αγάπη μου για σας,
Που πήρατε τον ήλιο και μ αυτόν χαράξατε το χαμόγελό μου,
Που πήρατε τις ακτίνες του και ζεστάνατε την ψυχή μου,
Που πήρατε το αυγουστιάτικο φεγγάρι και φωτίσατε το μυαλό μου,
Που φέρατε το ουράνιο τόξο στον συννεφιασμένο μου ουρανό,
Που πήρατε την θαλασσινή αύρα και φρεσκάρατε την σκέψη μου,
Που με τα πρώτα σας λογάκια χαιδέψατε τα αφτιά μου,
Που με το χαμόγελό σας γιατρέψατε τις πληγές μου,
Που με τα χάδια σας επουλώσατε τις ρωγμές της καρδιάς μου,
Σπλάχνα από τα σπλάχνα μου,ψυχές από την ψυχή μου.
Μου δώσατε πνοή από την πνοή σας,ζωή από την ζωή σας.
Εζησα στη ζωή μου τα πάντα:Καριέρες,γλέντια,ταξίδια,δυνατούς έρωτες… Ολα αυτά όμως μηδενίζονται μπροστά στη μεγαλοσύνη της μητρότητας!Εκεί όπου δεν χωρούν τα <πρέπει>,μόνο τα <θέλω>.Σαν εσάς τίποτα στον κόσμο!
Σήμερα στη γιορτή της μητέρας δεν θέλω δώρο.Γιατί το μεγαλύτερο δώρο είστε εσεις! Και αν τα 100 τριαντάφυλλα που μου δώσατε όταν γεννηθήκατε μαράθηκαν,εσείς τα 2 τριαντάφυλλακια μου ανθίζετε καθε μέρα και περισσότερο.
Σήμερα πρέπει να σας φέρω εγώ λουλούδια ,για να σας ευχαριστήσω για την πληροτητα και την ευτυχία που μου δίνετε,για αυτά τα μοναδικά,τα ασύγκριτα,και αδιαπραγμάτευτα συναισθήματα που μου έχετε χαρίσει. Συναισθήματα άδολα,ανιδιοτελή και ανεπιτήδευτα,που δεν έχουν στόχους και δεν περιμένουν ανταπόδοση…Που μόνο με την ύπαρξή τους νιώθει κανείς ευτυχισμένος… Λατρεμένα μου ,σας ευχαριστώ,σας ευγνωμονώ και παρακαλώ τον Θεό να με αξιώσει να σας προσφέρω έστω και λίγη απο την ευτυχία που μου δίνετε..
Μακάρι να γίνω και εγώ τόσο άξια και υποδειγματική μητέρα σαν την δική μου την μητέρα.Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω..Γιατί νιώθω πολύ μικρή μπροστά σας…
Αγάπες μου,υποκλίνομαι μπροστά σας με λατρεία,ταπεινότητα και απεριόριστο σεβασμό ,αυτή την μέρα που δεν είναι μόνο μέρα της μητέρας αλλα και του παιδιού. Και θα υποκλίνομαι ταπεινά μπροστά σας για όλη μου την ζωή,την οποία σας την αφιερώνω,μαζί με όλα μου τα συναισθήματα και με αυτά τα λόγια…. Γιατί μόνο με σας, αθώα μου ανθρωπάκια,αυτή η ζωή αποκτά νόημα…. Σας ευχαριστω που υπάρχετε στη Ζωη μου και την ” γεμίσατε”…
Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΑΣ -ΣΙΣΣΥ