Το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ενημερώνει ότι παρόλα τα πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις, όπως πάντα μπροστάρηδες και πιστεύοντας στις αγορές, έκαναν ένα επιπλέον βήμα αυξάνοντας τις συνολικές επενδύσεις τους στην Τουρκία.
Ο γνωστός επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος
 
Το Δεκέμβριο του 2017, το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, έφτασαν τις 754, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 45%, αριθμός που αποτυπώνεται σε 250 εταιρίες επιπλέον στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2016- 2017. Τα ανωτέρω στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας. Οι Έλληνες επιχειρηματίες βλέποντας την ασφυκτική οικονομική πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα, παίρνουν ρίσκα πηγαίνοντας προς το εξωτερικό και κυρίως προς την γειτονική μας Τουρκία. Το ΕΤΕΕ συνεργαζόμενο με την πλειονότητα των ανωτέρω επιχειρήσεων τους ανοίγει δρόμους ενημερώνοντας τους για τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία καθώς και για τις δυνατότητες που παρέχονται προς τους ξένους επενδυτές, από την Τουρκία. Οι κύριοι τομείς στους οποίους επενδύουν οι ελληνικές εταιρίες είναι οι κάτωθι: • Γενικό Εμπόριο • Φυσικό Αέριο • Επικοινωνίες • Real Estate • Κατασκευές • Ξενοδοχεία • Μεταφορές • Τρόφιμα • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κλπ.
Το ΕΤΕΕ, τα τελευταία 18 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύνολο των ελληνικών αλλά και των τουρκικών επιχειρήσεων που επιθυμούν επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τους. Για τους Έλληνες επιχειρηματίες διοργανώνει επιχειρηματικές αποστολές τα τελευταία 16 χρόνια στα πλαίσια των διεθνών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, επιδοτώντας το σύνολο της επιχειρηματικής τους αποστολής. Επιπλέον, εκδίδει e-newsletter κάθε μήνα, ενημερώνοντας τα μέλη του – επιχειρήσεις, για όλες τις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες της γείτονος χώρας. Επίσης, πραγματοποιεί 6 συνέδρια το χρόνο σε Ελλάδα και Τουρκία. Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της Τουρκίας με την επανεκλογή του Recep Tayyıp Erdoğan, για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια ως προέδρου της χώρας, σηματοδοτεί περαιτέρω αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία, καθώς και αύξηση του συνολικού εμπορίου. Τέλος, το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, αλλά και των Τουρκικών στην Ελλάδα, είναι ενεργά μέλη του ΕΤΕΕ.