«Χωρίς τη βοήθεια της Κατερίνας Παναγοπούλου, πολλά σημαντικά πράγματα στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ( ΕΟΠΕ) κύριος Συμεών Σιδηρόπουλος, στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποίησε στη ΛΑΕΔ επ’ ευκαιρία των 10 χρόνων από την ίδρυσή του.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος και η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το ευ Αγωνίζεσθαι, Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείο Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” και Άμισθη Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τη Διασπορά.
 

Ο Οργανισμός παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της Επιτίμου Προέδρου του κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου και βράβευσε με το χρυσό μετάλλιο τρεις προσωπικότητες κύρους. Το Χρυσό Μετάλλιο ΕΟΠΕ Διακεκριμένης Προσωπικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς για την προσφορά της στην κοινωνία, στην επιστήμη και στους νέους έλαβε η Επίτιμη Πρόεδρος, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείο Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” και Άμισθη Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τη Διασπορά.

Κατερίνα Παναγοπούλου, Συμεών Σιδηρόπουλος
 
Τιμήθηκαν ακόμη τα επίτιμα μέλη του ΕΟΠΕ, κύριος Σωτήρης Μουσούρης, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. και η κυρία Παρούλα Νάσκου Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, για την πορεία τους στους Διεθνείς Οργανισμούς και στην Επιστήμη αντίστοιχα.
Το επίτιμο μέλος του ΕΟΠΕ, κύριος Σωτήρης Μουσούρης, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. βραβεύεται από τον κύριο Συμεών Σιδηρόπουλο
Το επίτιμο μέλος του ΕΟΠΕ, κυρία Παρούλα Νάσκου Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου βραβεύεται από τον κύριο Συμεών Σιδηρόπουλο
 
Ως κεντρική ομιλήτρια η κυρία Παναγοπούλου ανέπτυξε τη θεματική «Δημοκρατία, Θεσμοί και Πολίτες» που είχε τεθεί από τον ΕΟΠΕ, αναπτύσσοντας μία πιο ιδιαίτερη πτυχή «Τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοκρατία» και την «Πολιτική των Πολιτών», ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κύριος Συμεών Σιδηρόπουλος, παρουσίασε το όραμα και τους στόχους του Οργανισμού, και έκανε αναφορά στις εξελίξεις του τομέα της πολιτικής επιστήμης.
Η Επίτιμη Πρόεδρος του ΕΟΠΕ κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της
 
Με τις καίριες ομιλίες τους τοποθετήθηκαν, επίσης, ο κύριος Νικόλαος Παπαδάκης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κύριος Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η κυρία Κωνσταντίνα Δημητρούλη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Εμυ Λιβανίου. Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους υποτρόφους του ΕΟΠΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018. Μεταξύ των προσκεκλημένων παρευρέθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, μέλη του ΕΟΠΕ, του αθλητικού σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα» και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Κατερίνα Παναγοπούλου, Εβελίνα Δασκάλη
Δρ Αθανάσιος Βοζίκης, Ελενα Κουντουρά, Νικόλαος Τσούνης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Σουλιώτης
Πιναρ Μπουρνους, Πέτρος Ιωαννίδης, Γιάννης Μπουρνούς, Ηλίας Λιβάνης
Εμυ Λιβανίου, Εβελίνα Δασκάλη
Ολγα Κεφαλογιάννη, Μαρία Σταυρίδη
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ελενα Κουντουρά
Ιωάννα Καρυοφίλη, Εύη Σαντά
Βίκυ Τσάμη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Μαυρωτάς, Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου
Κατερίνα Παναγοπούλου
Αθανάσιος Βοζίκης, Παρούλα Νάσκου Περράκη, Βαγγέλης Παπαλυμπέρης, Ιωάννης Πολλάλης
Συμεών Σιδηρόπουλος, Ελενα Κουντουρά, Κατερίνα Παναγοπούλου, Νικόλαος Τσούνης, Εμυ Λιβανίου
Ζηναίς Κοντούλη
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Παρή Ράπτη