Η μετακινηση εγκαταλελειμενων βρεφων απο τα δημοσια μαιευτηρια κα αποκατάστασης τους σε ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ με την αποκλειστική ΔΩΡΕΑ του ΙΣΝ ειναι πράγματι ενα Πολυ θετικο βημα ! Ήταν πράγματι θλιβερό ,απο την μια να υπάρχουν ενήλικες που λαχταρουν να αγαπησουν και να φροντίσουν ενα μωρο και απο την αλλη να υπάρχουν σε δημόσια μαιευτήρια δεκάδες εγκαταλελειμενα βρέφη, πολλα απο τα οποία, οχι μονο στερούνται την απαραίτητη μητρική αγάπη και φροντιδα, αλλα και δεν εχουν δει ποτε τους το φως της ημέρας! Όλη η γραφειοκρατία και η ” στενοκεφαλιά” ενός κράτους- ( μη) δικαίου, έκανε να φαίνεται αδύνατος , ο συγκερασμος των 2 μερων, δηλαδη των ανθρώπων που επιθυμούν διακαως να γίνουν γονείς ,εστω και θετοι ή αναδοχοι και δεν μπορουν και των βρεφών που απαιτείται επειγόντως να βρουν γονείς!
Την περασμενη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου δοθηκε Συνέντευξη Τύπου με σκοπο την παρουσίαση του προγράμματος μετακίνησης βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια και αποκατάστασης τους σε ανάδοχες οικογένειες, που ξεκινά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Με τους ανάδοχους, τα βρέφη Θα μπορουν επιτέλους να μεγαλώσουν , οχι στο περιβαλλον ενός νοσοκομείου, αλλα σε ενα ασφαλές περιβαλλον το οποίο θα τους δίνει την θαλπωρή και την αγάπη που πρεπει να εχει ενα βρέφος για να μεγαλώσει σωστα!
Ανάδοχοι γονείς μπορει να γίνουν ΖΕΥΓΑΡΙΑ, η και ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ άτομα , ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ , ηλικίας 30-60 ΧΡΟΝΩΝ , με σωματική και ψυχικη ΥΓΕΙΑ, που θα εχουν πραγματικη ΔΙΑΘΕΣΗ να φροντίσουν και να προσφέρουν ασφαλεια, αγαπη και ζεστασια σε ενα βρέφος! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ θα προσδιορίζεται τόσο από τις ανάγκες κάθε παιδιού όσο και από τις δυνατότητες των αναδόχων , την διαθεσιμότητα και την καταλληλότητά τους, που θα επαναξιολογείται σε τακτά χρονικα διαστήματα από αρμόδιους επαγγελματίες .
ΣΚΟΠΟΣ του προγράμματος είναι να μην μένουν για Πολυ χρονο τα βρέφη στα δημόσια μαιευτήρια, να μην στίγματιζονται κοινωνικα και να μην ζουν σε ιδρύματα και παράλληλα να υπάρχουν κατάλληλα εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι ανάδοχοι γονείς ,που θα μπορέσουν να μεγαλώσουν σωστα τα παιδάκια αυτα.
Ηδη τα πρώτα βρέφη από τα Μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» έχουν μετακινηθεί στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης», όπου τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν δημιουργήσει ένα Ξενώνα Φιλοξενίας Βρεφών, που εχει δυνατοτητα να φιλοξενήσει 15 βρέφη και νήπια. Σίγουρα ειναι μεγάλη η ευθύνη, αλλα και τεράστια η ευτυχία του να μπορείς να προσφέρεις σε αγγέλουδια που εχουν την ανάγκη σου!