Η γκαλερί Σκουφά εγκαινίασε την ατομική έκθεση ενός από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους έλληνες ζωγράφους, του Γιώργου Χαδούλη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
 
Ζωγραφική, κεραμική και σχέδια συνθέτουν τρεις φαινομενικά διαφορετικές ενότητες, που συνομιλούν, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αποτελούν το συνολικό έργο των τελευταίων δύο χρόνων του καλλιτέχνη . Νεαρά κορίτσια, μόνα ή ως ζευγάρι, σαν διπλά πορτρέτα ή μαζί με το ζωγράφο, ζωγραφισμένα με καθαρά, έντονα χρώματα μαγνητίζουν τα ανυποψίαστα βλέμματα. Ο θεατής καλείται με τη φαντασία του να δημιουργήσει ιστορίες που γλιστρούν έξω από τα όρια των τελάρων. Το χαρακτηριστικό ύφος του ζωγράφου αναδεικνύεται στα κεραμικά που απλώνονται σε όλους τους χώρους της γκαλερί.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΕΛΕΝΑ ΣΚΟΥΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ
 
Όπως αναφέρει ο ίδιος : « Ένα απλό κεραμικό σκεύος σε συνδέει με κάτι αρχέγονο. Με γοητεύει η ιδέα ότι ζωγραφίζω πάνω στο χώμα, στη γη». Στον πρώτο όροφο θα παρουσιαστεί μια μικρή ενότητα σχεδίων για την Ακρόπολη. Με κάρβουνο, μελάνια και παστέλ σε χαρτί, ο Γιώργος Χαδούλης προσδίδει σε ένα τόσο γνωστό θέμα – σύμβολο μια φρέσκια ματιά.
 
ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ
 
Η έκθεση θα συνοδεύεται από διαδικτυακό κατάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει φωτογραφίες των έργων, μία εισαγωγή του ποιητή Χάρη Βλαβιανού και μία συνομιλία του ζωγράφου με τον ιστορικό τέχνης Γιώργο Μυλωνά. Το link του καταλόγου θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της γκαλερί.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΑΙΜΑΝΗ, ΙΡΕΝ ΧΟΜΣΗ
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννημένος στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του. Σπούδασε ζωγραφική στην École des Beaux-Arts στό Παρίσι όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια και έκτοτε εκθέτει συστηματικά το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε προέκταση της ζωγραφικής του αναζήτησης έχει, επίσης να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο στο σχέδιο, τη λιθογραφία, την εικονογράφηση και την κεραμική. Χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα και καθαρό σχέδιο, το έργο του Γιώργου Χαδούλη δοξάζει το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
 
ΑΝΝΥ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ, ΙΣΑΒΕΛΑ ΝΤΑΛΙΑΝΑ
 
Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2019 ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ, Σκουφά 4, Κολωνάκι Ώρες λειτουργίας: Δευτ: 11:00-15:30, Τρ & Πεμ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00, Τετ: 10:00-15:30, Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-20:00, Σαβ: 10:30-15:30
ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΛΑΧΑΚΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΜΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΦΟΥΡΛΗ, ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΛΗΤΩ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ
ΛΟΥΣΥ ΣΩΦΡΟΝΗ, ΙΡΕΝ ΧΟΜΣΗ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΨΑΛΤΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΝΙΚΟΜΑΧΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΛΕΝΑ ΑΡΩΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΓΑ, ΟΛΙΝΚΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ
ΜΑΛΒΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΤΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΥ ΜΠΕΛΕΝΗ
ΜΑΚΗΣ ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΔΟΥΛΗΣ, ΑΝΝΑ ΠΑΤΑΚΗ
ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΛΥΔΙΑ ΜΑΛΕΒΙΤΗ, ΜΙΚΑΕΛΑ ΣΦΗΝΙΑ
ΑΛΙΚΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ
 
 
 
 

 

ΠΗΓΗ: studio panoulis, Νότης Σταμέλος