Σε μία λαμπερή εκδήλωση στο ΧΙΛΤΟΝ πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το ετήσιο ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ AMERICAN COLLEGE OF SURGEONS .
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΟΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ) ΤΖΕΦΡEΙ ΠYΑΤ ( Geoffrey R. Pyatt ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Η Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1968. Αποτελείται από μέλη της ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, που έχουν εκπαιδευτεί ή άσκησαν την ιατρική σε νοσοκομεία και ιδρύματα των ΗΠΑ. Πρωταρχικός ΣΚΟΠΟΣ της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας είναι να αποτελεί ένα χώρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των μελών της, προκειμένου να συνεχίζουν να ασκούν την ιατρική στην Ελλάδα, κατά τον τρόπο που εκπαιδεύτηκαν και την ασκούσαν στις ΗΠΑ. Σκοπός του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, η ενίσχυση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας για χειρουργούς και η προαγωγή ενός πρωτοκόλλου υγιούς επικοινωνίας των ιατρών μεταξύ τους. Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Καθηγητή κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΝΟΥ , ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και Governor του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons (ACSGC), ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας, τη συμβολή της στη μετεκπαίδευση Ελλήνων ιατρών επιστημόνων, και εξήρε τον ρόλο του ιδρυτή της, ομότιμου καθηγητή της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Κ. Δαΐκου, ο οποίος παρευρέθηκε και τιμήθηκε από τον κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο, Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ( Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΙΚΟΣ ( Δαίκος) ( ΟΜΟΤΙΜΟΣ καθηγητής της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών )
Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης και ομιλητής ήταν ο νέος ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ στην Ελλάδα ΤΖΕΦΡΕΥ ΠΥΑΤ (Geoffrey R. Pyatt), ενώ στο ετήσιο δείπνο της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons παρέστησαν σημαίνοντες ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Πρέσβης Τζέφρεϋ Πύατ αναφέρθηκε στις διαχρονικά στενές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του πρώην Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα τον Νοέμβριο στην Αθήνα, ενώ έκανε ειδική μνεία στην προσφορά των Ελλήνων ιατρών επιστημόνων της Διασποράς.
ΜΑΙΡΗ ΠYΑΤ ( Mary Pyatt ) ΤΖΕΦΡEΙ ΠYΑΤ ( Geoffrey R. Pyatt ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΝΖΑΚΛΗΣ ΖΕΤΑ ΑΝΤΖΑΚΛΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ ΠΟΛΛΑΛΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΙΣΣΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΤΑΚΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ
ΠΑΡΙ ΡΑΠΤΗ ΛΥΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΥΟΛΟΣ ΝΤΑΙΖΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΕΦΡEΙ ΠYΑΤ ( Geoffrey R. Pyatt ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΥΟΛΟΣ ( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ) ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ ( ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ )