Η γη των Ολυμπιονικών, η ΡΟΔΟΣ, ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που βρίσκονται στο νησί ενόψει του 4ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ .Η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ και η αργυρή Ολυμπιονίκης και προεδρος του Συλλόγου Ελληνων Ολυμπιονικων ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας- Πρόνοιας Θωμά Σωτρίλη που εκπροσώπησε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Αθλητισμού Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, εκ μέρους της ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ. Στο πρόσωπο της Προέδρου Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη επίσης, ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που έχουν κάνει τη χώρα μας υπερήφανη.
Η χρυσή και χαλκινη ολυμπιονίκης Αννα Κορακακη και η αργυρη ολυμπιονίκη και προεδρο των Ελληνων Ολυμπιονικών Βουλα Κοζομπολη με τα βραβεία τους
Επίσης τιμήθηκε ο πατέρας και προπονητής της Αννας, Τάσος Κορακάκης. Για τη βράβευση της, η χρυσή Ολυμπιονίκης ΑΝΝΑ Κ ΟΡΑΚΑΚΗ ΕΊΠΕ: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική βράβευση. Κάθε βράβευση αποτελεί για όλους τους αθλητές κίνητρο, να θέτουμε στόχους και να προσπαθούμε να τους κατακτάμε. Σας ευχαριστώ πολύ…»
Η Αννα Κορακακη με το βραβείο της
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΤΟΝΙΣΕ : «Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή εκ μέρους όλων των Ολυμπιονικών. Ο Σύλλογος στηρίζει τη διοργάνωση και ευχόμαστε κάθε χρόνο να είναι μεγαλύτερη και καλύτερη. Φέτος οι συμμετέχοντες είναι διπλάσιοι από ότι ξέρω και αυτό δείχνει την επιτυχία του αγώνα. Η σημερινή βράβευση μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε το έργο μας για προώθηση του αθλητισμού, κυρίως στη νεολαία».
Το βραβείο που απένειμε στην Βουλα Κοζομπολη, ως προεδρο του σωματείου Ελληνων Ολυμπιονικών ο Δημαρχος Ροδου
ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ με τον Τέρη Χατζηιωάννου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού , ο οποίος δήλωσε: «Στην αρχαιότητα γκρέμιζαν τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες ελπίζω αύριο να γκρεμίσουμε τα τείχη και για εσάς. Να εκφράσω τις ευχαριστίες του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου που απουσιάζει αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εχετε γράψει ιστορία, ένα χρυσό κεφάλαιο για την Ελλάδα και τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Μας χαρίσατε μοναδικές στιγμές συγκίνησης που έχει ανάγκη η Ελλάδα που δοκιμάζετε…» Στην Ρόδο επίσης βρισκεται και ο χρυσός Ολυμπιονίκης των καταδύσεων ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΑΝΙΔΗΣ όπου θα συμμετέχει μαζι με την Βούλα Κοζομπόλη στα 5χλμ τρέξιμο στο πλαίσιο διεξαγωγής του 4ου Μαραθωνίου της Ρόδου.
Οι Ολυμπιονίκες Αννα Κορακακη, Νίκος Συρανιδης,Βουλα Κοζομπολη
Ο χρυσός ολυμπιονίκης Νίκος Συρανιδης και η Βουλα Κοζομπολη σε στιγμές χαλάρωσης απο τις πολλαπλές υποχρεώσεις τους στη Ρόδο!
Αξίζει να σημειωθεί οτι η προεδρος των Ολυμπιονικών ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ εχει συνολικα βραβευτει με πανω απο 350 ΒΡΑΒΕΙΑ στην Ελλαδα στην Ιταλία και στην Αμερική , και το 2015 ηταν ανάμεσα στις 5 γυναίκες παγκοσμίως που πήρε το ΒΡΑΒΕΙΟ ” ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2015″ απο την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπη, καθώς επίσης οτι εχει λάβει ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ απο την ΒΟΥΛΗ των Ελληνων , ΧΡΥΣΟ ΣΤΑΥΡΟ απο τον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ,ενώ 2 δρόμοι έχουν πάρει το όνομα της ! Πρόσφατα επίσης βραβεύτηκε σαν «WOMEN WHO INSPIRE » απο την Foxlife , ενώ παράλληλα με τις πλούσιες φιλανθρωπικές της δραστηριότητες για τον σκοπό των οποίων άλλωστε θα παρουσιάσει σαν ” μοντέλο” τα ρούχα του Oscar de la Renta στην φιλανθρωπική εκδήλωση της Καλλιπατειρας στο intercontinental στις 8 Μαΐου, “τρεχει” δυναμικα με διαφημιστικα, σποτ, φωτογραφισεις κλπ το προγραμμα που η ίδια εμπνεύστηκε 1 χρόνο πριν , το “Make a place for one more woman”, που σκοπό εχει να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται ευρύτερα με τον αθλητισμό, και τις θέσεις κλειδια στον τομέα αυτο!