Και εκεί που το κράτος ” νιπτει Τας χείρας ” του , έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και κάποιοι φιλότιμοι πλουσιοι ιδιώτες να σώσουν την κατάσταση!
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ , το οποίο απο την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, έχει διαθέσει συνολικά 1.6 δισεκατομμύρια Ευρω, μέσω 3.801 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση, που πραγματοποιείται επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος, έκανε ΔΩΡΕΑ στον χώρο της υγείας ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 14 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και ανακοίνωσε προσφατα λεπτομέρειες της νέας αυτής δωρεάς του!
Φίλιππος και Σπύρος Νιαρχος
Η δωρεά αυτη προς το ΕΚΑΒ έρχεται σε συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς τον οργανισμό για τη διάθεση 5 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και 3 μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ σε συνεργασία τότε με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Η σημαντικη αυτη δωρεα του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ οχημάτων και την πλήρη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ , καθώς και την ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ , και είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΣΝ ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ τον Φεβρουάριο κατά την ομιλία του στην Τελετή Παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς την Ελληνική Κοινωνία.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου. ΣΤΟΧΟΣ του ΙΣΝ παραμένει Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ . Ως προς αυτή την κατεύθυνση, τα νέα οχήματα ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ 22% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα. Τα ΙΣΝ διοργάνωσε ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ , σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και έθεσε τις προδιαγραφές των οχημάτων που θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του στόλου του. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες. Τα οχήματα ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιωνίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης. Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Το επιχειρησιακό κέντρο αποτελείται από την εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης των περιστατικών και την εφαρμογή της τηλεματικής παρακολούθησης ασθενοφόρων. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον η δωρεά θα υποστηρίξει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.
Ο πρόεδρος του ΙΣΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , δήλωσε: «Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.»
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ , Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ εξεφρασε τις ευχαριστίες του στο ΙΣΝ εκ μέρους του ΔΣ του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων, για την σημαντικότατη αυτη προσφορά του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΛΑΚΗΣ, αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη στήριξη στο ΕΚΑΒ, κάνοντας λόγο για μεγάλη προσφορά, ευχήθηκε η κίνηση του Ιδρύματος να βρει και άλλους μιμητές.
Το ίδιο ευχόμαστε και εμείς…