Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση του Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη με τίτλο «Τρόπαιον Ίστημι», στον Εικαστικό Κύκλο Sianti.
 
Τα γλυπτά -τρόπαια, ενθύμια μνήμης , θαύμασαν και σχολίασαν καταξιωμένοι εικαστικοί, πολιτικοί συλλέκτες, επιχειρηματίες και φιλότεχνοι, γεμίζοντας ασφυκτικά την γκαλερί.
Αχιλλέας Δρούγκας, Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης, Άγγελος, Γιώργος Σταθόπουλος
 
Στην δυναμική και συνάμα συγκινητική ομιλία του, ο συγγραφέας, κριτικός τέχνης και καθηγητής Μάνος Στεφανίδης ,αναρωτώμενος τι είναι η γλυπτική του Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη, έδωσε την εξής απάντηση: “Είναι η προσπάθεια κατασκευής μικρών, αυτόνομων κόσμων που να εντάσσονται αρμονικά αλλά και να ξεχωρίζουν εμφαντικά μέσα στον μεγάλο, άπειρο κόσμο. Να φαίνονται τα βράδια από τους περιπατητές της σελήνης, τονίζοντας ότι μετά τον Χαλεπά, τον Τάκη, τον Κουλεντιανό και τον Ζογγολόπουλο, ο Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης , είναι αντάξιος διάδοχός τους.
Ζέτα Μακρή, Έλενα Βρεττού
 
Ο Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης, μετά από μία απουσία οκτώ χρόνων από τις γκαλερί, προτιμώντας να εκθέτει τα έργα του λόγω μεγάλων διαστάσεων σε δημόσιους χώρους όπως το Γκάζι, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, το Ζάππειο Μέγαρο επέστρεψε με τη νέα του δουλιά στον Εικαστικό Κύκλο Sianti.
 
Γεωργία Σιακαβάρα , Δημήτρης Λυμπερόπουλος
 
O ίδιος μιλώντας για αυτή την ενότητα της δουλειάς του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Tα τρόπαια είναι μικρά μνημεία. Μνημεία -ενθύμια μνήμης περισσότερο ,να θυμίζουν την αγωνία και την εμμονή για την ολοκλήρωση του έργου που θέλεις να τελειώσεις αλλά δεν μπορείς ,δεν ξέρεις πως ! Ενός έργου όχι απαραιτήτως εικαστικού αλλά προσωπικού, κοινωνικού, συναισθηματικού, πνευματικού.Μνημεία αναθηματικά να θυμίζουν ποσό συγκλονιστική πρέπει να είναι η κάθε φευγαλέα στιγμή.Κάθε ένα από τα τρόπαια είναι μια αντίσταση στην καθημερινότητα ,την ρουτίνα ,την βαρεμάρα. Ανασταίνουν την δύναμη ,το πάθος, τον έρωτα, το θάρρος, την αγωνία”
Φένυ Μπούζα, Στέλλα Παπαδάκη
Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Έλενα Πάτση
Πάρης Αμοργινός, Κατερίνα Νικολίτση
Κωστής και Φλώρα Γεωργίου, Αλίνα Μάτσα
Μάνος Στεφανίδης και η Άννη Ηλιοπούλου
Κωνσταντίνος Τζάφας, Άννα Νταλάρα, Πέπη Ραγκούση
Ο Φάνης Σιαντής με την κόρη Βασιλική Σιαντή, του Εικαστικού Κύκλου Sianti gallery
Ο Άγγελος Αγγελόπουλος, η Έλενα Βρεττού και ο πρόεδρος του Δ. Σ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασίλης Καραμιτσάνης
Μάρα Δεσύπρη
Aurora και Βαγγέλης Χατζής
Ηλίας Σκούρτης, Ιωάννα Σιδηροκαστρίτη
Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης
Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis