Η Αlicemode art event Management και η εθελοντική Ομάδα ΠROSΩΠΟ, σε συνεργασία με την Κ.Υ των Γενικών Αρχείων του Κράτους ( ΠΡΟΕΔΡΟ: Κο ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ, Κα ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΜΙΝΩΤΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, Κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΡΑ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ, Κα ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΓΑΚ) και τον Σύλλογο Αθηναίων,(ΠΡΟΕΔΡΟΣ: κ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ) διοργάνωσαν Έκθεση Ζωγραφικής ως εικαστικό αφιέρωμα σε τρεις Δασκάλους της Τέχνης, Ν. Νικολάου, Χ. Καπράλο και Γ. Μόραλη
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΑ (ΓΑΚ), ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ), ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΛΙΛΑ ΓΑΤΣΙΝΑΡΗ ΤΖΕΝΗ ΓΑΤΣΙΝΑΡΗ (εθελοντική Ομάδα ΠROSΩΠΟ)
 
Η ζωγραφική του Μόραλη και του Νικολάου, όταν δεν καταφεύγει σ’ ένα τρυφερό πένθος, όταν δεν αποδίδει επιτύμβια νεανικών σωμάτων που υποκύπτουν στον χρόνο, τότε εμψυχώνει φόρμες ενός ήρεμου πλην υψηλόφρονος κλασικισμού. Πρόκειται για μια τέχνη που ενσωματώνει τους μοντερνιστικούς κλασικισμούς του Μεσοπολέμου τύπου Novecento (Sironi, De Pisis αλλά και Picasso, Derain, Delvaux, Spencer, Sloan ) για να καταλήξει σε ένα προσωπικό ύφος μοναδικής συνέπειας. Έναν σύγχρονο Κεραμικό στήνει με το επιβλητικό του έργο επίσης ο Χρήστος Καπράλος. Αποδίδει το δραματικό μέγεθος σωμάτων που πέφτουν μεν αλλά δεν ηττώνται.
Η Έκθεση εγκαινιάστηκε τη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 6.00 μ.μ, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους με επιμελητή της έκθεσης τον κ. Μάνο Στεφανίδη, Καθηγητή ΕΚΠΑ. Εκθέτουν: Ο κ.Σταύρος Ιωάννου, κ. Νεκτάριος Κοντοβράκης, κ.Δημήτρης Κούκος, κ.Παύλος Σάμιος και κ. Αλέκος Σπανούδης, οι οποίοι θα διαλέγονται με τον Ζογγολόπουλο και τον Μιχάλη Κατζουράκη, προσφέροντας την δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθήσει την εξέλιξη της δουλειάς, τις επιρροές, τους συνεχείς πειραματισμούς στα υλικά, την τόλμη στις επικαλύψεις, την υποκειμενική αισθητική προσέγγιση και τους διαδοχικούς αυτοσχεδιασμούς του εικαστικού με την ιδιότυπη πλαστικότητα.
ΕΜΗ ΓΚΕΚΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ TAKIS, IRENE HOMSY
 
Η κα Αlice Δικαίου, κόρη του διεθνούς φήμης βιολιστή Νίκου Δικαίου που με τις ερμηνείες του ως σολιστ βιολιστής ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, εμπνευσμένη από τα χνάρια του πατέρα της, θα ταξιδέψει σε συνεργασία με τα ΓΑΚ, τον Σύλλογο Αθηναίων και την εθελοντική ομάδα ΠROSΩΠΟ, την έκθεση αυτή σε όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας την πατερική σχέση των καλλιτεχνών με τους δασκάλους τους.
 
ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
 
Χορηγοί: Σύλλογος Αθηναίων, ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ, Επίσημο Dealer ΜΙΝΙ , ORAMA OPTICS, Kelly Gaitanos Jewelry Creations, PANSIK, scuola di moda-art & design
ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΕΛΛΥ ΓΑΪΤΑΝΟΥ (ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΚ), ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ, ΚΡΙΣΤΗ ΜΑΚΡΗ
ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΕΚΟΥΚΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗΣ
ΑΛΕΞΙΑ ΒΡΑΚΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ, IRENE HOMSY, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ TAKIS, ΕΜΗ ΓΚΕΚΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΣΤΕΛ ΒΡΑΚΑ
ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΛΙΛΑ ΓΑΤΣΙΝΑΡΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗΣ, ΛΙΛΑ ΓΑΤΣΙΝΑΡΗ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗΣ
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis