ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, «Δημιουργία Δύο Ζωντανών Εργαστηρίων Εικαστικού Κοσμήματος με Στήριξη Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Έρευνας», που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ πρόσφατα στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαουνη. Η κυρία ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ , Διευθύντρια του Μουσείου, ξενάγησε δημοσιογράφους και κοινό στα ζωντανά εργαστήρια, εξηγώντας το πρόγραμμα προβολής του εικαστικού κοσμήματος με σύγχρονες μουσειολογικές μεθόδους που εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Μουσείο. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα και τη λειτουργία των δύο εργαστηρίων, να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες, καθώς και να σκανάρουν στα τηλέφωνα τους QR codes, με τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία για την τεκμηρίωση των εκθεμάτων. Στους επισκέπτες διακρίναμε πολλούς ένθερμους νέους και έμπειρους φιλότεχνους, καθως και όλη την οικογένεια Λαλαούνη που στηρίζει το Μουσείο και τις προσπάθειες για τη συνέχιση και προβολή του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
HIGHLIGHTS ΣΤΟ ‘JEWELRY RESIDENT PROGRAM’ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Τα πρώτα ζωντανά εργαστήρια εικαστικού κοσμήματος σε Ευρωπαϊκό Μουσείο, αναβιώνουν το εργαστήριο του Ηφαίστου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης Πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μεταλλοτεχνίας (ΖΕΜ) και ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υφαντικής, ξυλογλυπτικής, κεραμικής και σύγχρονων υλικών (ΖΕΔΕΤ) Ζωντανή επίδειξη αρχαίων, παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών κοσμηματοποιίας Συντήρηση μουσειακών εκθεμάτων Αμφίδρομη επικοινωνία καλλιτέχνη, κοινού και επιστημονικού τμήματος του Μουσείου Ελεύθερο wifi σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Με το internet access, άμεση επικοινωνία επισκεπτών για πληροφορία εκθεμάτων με το ηλεκτρονικό λεξικό μέσω QR codes. Hands on προγράμματα/ εργαστήρια για ενήλικες και σχολικές ομάδες ΖΕΜ & ΖΕΔΕΤ Lexicon: Touch screen οθόνες με πρωτοποριακό πρόγραμμα software για την αναζήτηση πεδίων από τους επισκέπτες κατα την επίσκεψη τους στο Μουσείο. Πρωτότυπα εργαστήρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, διαλέξεις ιστορίας της τέχνης για τις διακοσμητικές τέχνες και το κόσμημα
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΖΕΜ – ΖΕΔΕΤ Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη εγκαινιάζει το Ηλεκτρονικό Λεξικό των δυο Ζωντανών Εργαστηρίων Μεταλλοτεχνίας και Διακοσμητικών Εικαστικών Τεχνών (ΖΕΜ και ΖΕΔΕΤ). Σκοπός είναι η δημιουργία ενός on line λεξικού, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για την ιστορία του κοσμήματος και των διακοσμητικών τεχνών, να ενημερωθούν για ελληνικούς ή διεθνείς οργανισμούς που προωθούν την τέχνη του κοσμήματος, να αναζητήσουν πληροφορίες για επιμόρφωση στο συγκεκριμένο τομέα και, φυσικά, να γνωρίσουν τον Ιδρυτή και οραματιστή του Μουσείου, Ηλία Λαλαούνη, μέσα από το έργο του. Ο εμπλουτισμός του ηλεκτρονικού λεξικού είναι μια διαδικασία που θα πραγματοποιείται από το επιστημονικό τμήμα του Μουσείου κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
 
ΛΑΟΥΡΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΧΡΥΣΑ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΟΖΜΑΡΙ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
 
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, GIAN LUCIO VAONA ( ΤΖΙΑΝ ΛΟΥΤΣΙΟ ΒΑΟΝΑ )
 
ΑΝΤΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, ΠΡΙΓΚΙΠΠΙΣΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
 
ΑΛΕΞΙΑ ΕΒΕΡΤ, ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ
 
ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ
 
ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ
 
ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ, ΝΕΛΛΥ ΔΟΞΑ
 
ΑΝΤΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, ΜΑΓΔΑ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΙΤΣΑΝΤΖΗ
 
ΜΑΡΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΤΕΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΝΗΣ
 
ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΜΠΑ
 
ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΜΑΡΙΖΑ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΒΡΙΔΗ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΘΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΦΕΤΣΑ
 
ΛΑΟΥΡΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
 
ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ
 
ΛΟΛΑ ΚΟΥΤΟΥΔΗ, ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ
 
ΜΑΡΙΑ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΚΑΘΛΗΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΑ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΤΗ
 
ΑΝΤΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΕΛΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΕΚΟΥΚΗΣ
 
 
 ΠΗΓΗ:papadakispress