Τα εγκαίνια του πρώτου “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” στην Ευρώπη, έγιναν πρόσφατα στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και αλλων σημαντικων προσωπικοτήτων . Το “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” , που αποτελεί το πρώτο στην Ευρώπη,δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και έχει σκοπο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης”
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Σωκράτης Φάμελλος, ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Πρωτοσύγκελος Συμεών, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κύπρου, κύριος Νικόλαος Κουγιάλης, η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτική Ανακύκλωση, Παύλος Ραβάνης , Καθώς και 200 μαθητές που έχουν πρωτεύσει στους “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανακύκλωσης”, ως επίσημοι προσκεκλημένοι και πολλοί άλλοι
Η ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ Charlotte Wrangberg
ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ
Μια επιχρυση ελιά απένειμαν συμβολικα ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλογικού Συστήματος ‘Ανταποδοτική Ανακύκλωση’ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , δίνοντας έτσι ένα βαθυ μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία και την ευρωπαϊκή κοινότητα, για τη σημασία της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων μας.
ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης που βρισκεται στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61), εκτεινεται σε 3 στρεμμάτα και περιλαμβάνει το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών, έναν πρότυπο βοτανικό κήπο με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών, καθώς και μια οικολογική λίμνη. Παραλληλα, στο Πάρκο Ανακύκλωσης στεγάζεται το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, σεμινάρια και διαδραστικά παιχνίδια σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ
ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΡΑΜΠΕΡ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
Ο ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΕΛΦΙ
Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΜΙΑ ΕΠΙΧΡΥΣΗ ΕΛΙΑ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ