Γενέθλια αγαπημένης φίλης, σε υπέροχο μέρος, με εκλεκτό φαγητο και όμορφη παρέα, και να περάσω άσχημα; Οχι βέβαια, δεν είμαι τόσο αχάριστη στη ζωή μου, ώστε να μην απολαμβάνω την ομορφιά τέτοιων στιγμών!
Θα ήταν λοιπόν ψέμα αν σας έλεγα ότι δεν απόλαυσα στο έπακρο τα γενέθλια που έκανε πρόσφατα η γλυκειά φίλη Σοφία Πλατή, στο εστιατόριό της στο “Tokyo joe” στη Βουλιαγμένη!
 
Η εορτάζουσα και ιδιοκτήτρια του ” Tokyo joe” Σοφία Πλατή
 
Ε όχι! Δεν μπόρεσα να της ευχηθώ ” με το χέρι στην καρδιά”, μια που τα χέρια μου ήταν συνέχεια…κατειλημμένα με τα τσοπστικς , με τα οποία τσιμπούσαν με … γιαπωνέζικη μαεστρία ειδήμονος τα εκλεκτά εδέσματα της ασιατικής κουζίνας και των υψηλών γαστρονομικών επιλογών, απαιτήσεων και απολαύσεων!
 
 
 
 
Μια πνοή απο την θάλασσα της Βουλιαγμένης , είχαμε την τύχη να ανακατεύεται η αύρα της με τις εκλεπτυσμενες μυρωδιές και γεύσεις των εκλεκτών πιάτων της γιαπωνέζικης κουζίνας και να χορταίνει θέα το μάτι σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, που αποτελεί εδώ και καιρό το meeting point των νοτίων ( και όχι μόνο) προαστίων!
 
Απολαμβάνοντας “sushi” με τη Ζέττα Μακρή
 
 
Παναγιώτης Κουτσίκος, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ζέττα Μακρή με την εορτάζουσα Σοφία Πλατή
 
 
Στο menu υπήρχαν υπήρχαν σε αφθονία τα πάντα :Εκαναν παρέλαση απο μπροστά μας σε τακτά χρονικά διαστήματα άφθονα πιάτα με maki , nigiri , California Rolls, Tiger Tempura Rolls με γαριδα , noodles με γαριδα , ποικιλία απο νοστιμότατες σαλάτες( προσωπικά ξετρελλάθηκα με τα φύκια), γαρίδες, καβούρια, κρέας, κοτόπουλο( η Σοφία είχε προνοήσει και γι αυτούς που δεν προτιμούσαν το sushi)! Πριν ακόμα προλάβει να χορτάσει το στομάχι , είχε ” χορτάσει” το μάτι απο την ” παρέλαση” των εκλεκτών εδεσμάτων και η ψυχή απο την ( πάντα) ζεστή φιλοξενία της οικοδέσποινας!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Και αφού τελειώσαμε το φαγητό , όπου δε έμεινε ούτε…” Κοκκαλάκι”, έφτασε η ώρα της τούρτας. Η τούρτα ήταν ροζ, γιατι ετσι είναι άλλωστε και η Σοφία :”girly”!
 
Το σχήμα της ήταν καρδιά, πάντως όχι πιο μεγάλη απο της εορτάζουσας και πάνω της είχε 2 κόκκινα τριαντάφυλλα , δείγμα του ρομαντισμού και του πάθους για ζωή που χαρακτηρίζουν την οικοδέσποινα!
Το κεράκι ήταν ερωτηματικό, γιατι πράγματι είναι ν´ απορεί κανείς… ή καλύτερα να θαυμάζει!
 
Η Σοφία Πλατή με την Λένα Πόθου
 
Με τον Παναγιώτη Κουτσίκο, την Ζέττα Μακρή και την Διονυσία Κατσανούλη
 
Και του χρόνου Σοφάκι!Ακόμα πιο νέα, πιο όμορφη και πιο δημιουργική! Και πάντα με χαρά και χαμόγελο πλατύ πιο… Πλατύ και απο το επώνυμό σου!