Και ήρθε το παράδειγμα της 64χρονης ΜΠΡΙΖΙΤ ΤΡΟΝΙΕ , συζύγου του 39χρονου υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ, που στα 64 της έχει αναδειχθεί σε κάτι σαν style icon , για να συνειδητοποιήσουμε ακόμη μια φορά ότι Ο ΕΡΩΤΑΣ ( ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΟΗΤΕΙΑ ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΙΚΗ!
Εμανουελ Μακρον, Μπριζιτ Τρονιε
Για να συνειδητοποιησουμε επίσης ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ” ΠΡΟΝΟΜΙΟ” ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ να κυκλοφορούν γυναίκες πολυ νεότερες τους, αλλά ούτε υπάρχει κάποιος νόμος της φύσης που να ορίζει ότι η Γυναικα πρέπει να ειναι μικρότερη ( και μαλιστα συνήθως Πολυ μικρότερη) απο τον άντρα. Οι άντρες ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ που έχουν ειναι οτι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που απο σχετικά μικρη ηλικία μπορούν να τις προδωσουν τα ωαρια τους και να στερηθούν την μητρότητα!

Πέρασε η εποχή που οι γκρι κροταφοι, η καραφλιτσα και η “κοιλιτσα” εθεωρουντο ένδειξη γοητειας και ευδαιμονιας για τον άντρα , ενώ αντιστροφα για την Γυναικα μια ρυτίδα παραπάνω και ένα ίχνος κυταριτιδας ,αποτελούσαν κατάρα και ένδειξη ότι είχε ξοφλησει… Αυτη η …ημερομηνια ” ληξεως” μόνο για τις γυναίκες και αυτοί οι οριοθέτημενοι ρολοι ανήκουν σε μια παρωχημένη κοινωνία, και χτιστηκαν σε άλλες κοινωνικές συνθήκες και πανω σε πεπαλαιωμενα προτυπα , οπου ο Αντρας ” Αφεντικο”, ή αλλιώς ο Αντρας ” πορτοφόλι” θεσμοθετουσε τους ρόλους κατα το δοκούν και όπως τον συνέφερε.
Τότε η Γυναικα ήταν υποταγμενη , γιατι δεν είχε οικονομική ανεξαρτησία για να αψηφισει τα κοινωνικά ταμπού, ενώ απο την άλλη ο φαλλοκρατης Αντρας ” αλωνίζε” σε μια ανδροκρατουμενη κοινωνία που ο ίδιος είχε φτιάξει, με την πολυ νεαροτερη συζυγο του ή με τις εκάστοτε νεαρές αγαπημένες του που εξαρτιωνταν οικονομικα και κοινωνικα απο αυτόν. Ο ίδιος δε τις επεδεικνυε σαν τροπαια ,έχοντας συχνά την ψευδαίσθηση ότι οι αγαπημένες που στην ουσία ” εξαγοράζε”ειχαν ερωτευθει τους γκρίζους κροταφους και την σοφια και ωριμοτητα της ηλικίας του! Το φαινόμενο είχε πάρει μορφή επιδημίας εώς πανδημιας , τόσο που νεκρωσαν οι αντιδράσεις μας στη θεα αταιριαστων ηλικιακα ζευγαριων και το φαινόμενο εθεωρειτο πλεον άκρως φυσιολογικο, για να μην πω ότι πολλοι εθεταν την μεγάλη διάφορα ηλικίας σαν προϋπόθεση της ευτυχίας του ζευγαριού! Το αν φυσικα ο Αντρας μπορούσε βιολογικά ν ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις- ( και δεν εννοώ οικονομικές)- μιας Πολυ νεαρής σύντροφου, όπως και ποιες εναλλακτικές ” διεξόδους”έβρισκε η εκάστοτε νεαρή σύζυγος για καταπραυνει την ζωντάνια της και τα πάθη της, αυτο ηταν κατι που φυλαγοταν ως επτασφράγιστο μυστικό!
Φυσικα και υπήρχαν και οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ , οπου η Πολυ νεαρή ( και ενίοτε οικονομικά ανεξάρτητη ) σύζυγος εχει πραγματικα ερωτευθει τον πολυ μεγαλυτερο σύζυγο της ,για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με οικονομικό συμφέρον, αποκατάσταση η κοινωνική καταξίωση.
Σημερα η κοινωνία , και κυρίως λόγω της χειραφέτησης, της παιδείας και της οικονομικής ανεξαρτησίας της γυναίκας, άρχισε ευτυχώς να ξυπνά απο την ναρκωση και την λήθη , και να συνειδητοποιεί ότι ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ( ΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩ ΤΟΥΣ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ” ΕΦΗΒΕΣ” , λαχταριστες , ελκυστικές, γοητευτικες και ερωτευσιμες!
Συχνα η απίστευτη ΓΟΗΤΕΙΑ κάποιων πιο ωριμων γυναικών εχει να Κανει , εκτός απο τα καλογυμνασμενο τους κορμιά, και με την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ , την έντονη προσωπικότητα τους, το στυλ τους, την ευστροφια τους και συχνα τον αυτοσαρκασμο τους!
Η θΡΥΛΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖΙΤ ΤΡΟΝΙΕ ότι «Πρέπει ο Εμμανουελ να κερδίσει τώρα τις εκλογές. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΊΜΑΙ ΣΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟ 2022;» έμεινε ιστορική και ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ , το πόσο ειλικρινής είναι με τον ίδιο της τον εαυτό και την ηλικία της, καθώς και τον ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟ, ΕΥΦΥΗ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟ ΤΗΣ!
Και τώρα τι μενει να πούμε;”ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΜΠΡΙΖΙΤ”; Εγω θα προτίμησω να πω ” ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”( ΕΙΤΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΝΤΡΑ)….