Την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Safe Water Sports και η ασφάλεια των παιδιών στο νερό» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο απευθύνεται σε γονείς και παιδιά. Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. Πόσα πράγματα γνωρίζουν τα παιδιά και οι νέοι για να απολαμβάνουν τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ με ασφάλεια; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την πρόληψη και να μειώσουμε τον αριθμό των ατυχημάτων και των πνιγμών; Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Safe Water Sports οι γονείς και τα παιδιά ενημερώνονται για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, μαθαίνουν να σέβονται και να μην φοβούνται τη θάλασσα, αποκτούν γνώση και σωστή συμπεριφορά για στην επαφή τους με το υγρό στοιχείο. Η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό.
 
 
 
Ομιλητές: Η ΑΕ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος Δρ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, Πρόεδρος του Safe Water Sports Παναγιώτης Παρασκευάς, Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Aντιναύαρχος Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοσανίδας Ελένη Σουλτανάκη, PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγρού Στίβου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ΕΚΠΑ Βελισσάριος Χριστοδούλου, μαθητής Γ’ Λυκείου Συντονιστής θα είναι ο Πάνος Καρβούνης, πρώην Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και νυν Ειδικος Συμβουλος του Pierre Moscovici, Ευρωπαιου Επιτροπου για τις Οικονομικες και Νομικες Υποθεσεις. Την εκδήλωση ανοίγει ο ηθοποιός Γιώργος Κέντρος Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
 
 
Το Σάββατο 17/03 και την Κυριακή 18/03 και ώρα 12.00-13.30 το Safe Water Sports σας περιμένει τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, στον Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, για να σας μάθει να απολαμβάνετε το νερό και να διασκεδάζετε, πάντα με ασφάλεια. Κολυμπήστε με την φαντασία σας στην μαγευτική παραλία του Safe Water Sports, παρέα με τα αγαπημένα σας Playmobil και μάθετε τι πρέπει να προσέχετε ειδικά το καλοκαίρι στις ακρογιαλιές και στη θάλασσα. Βρείτε τους κινδύνους στην φανταστική μας παραλία, παρέα με τον παιδικό ήρωα Χταπόδιο Σέιφ και διηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες με τα storycubes.