Πλησιάζοντας προς την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ (bullying), επισημαίνουμε πως τελευταια παρατηρειται αύξηση των κρουσμάτων βίας όλο και σε περισσότερα σχολεία!
Παρ όλο που το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο,μια που και αρκετοί ενήλικες είχαν δεχτεί στο παρελθόν καποια μορφη σχολικής βίας (κρυφή η φανερή, σωματική η ψυχολογική)! Σήμερα όμως το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει τέτοια έξαρση που προβληματίζει πολυ έντονα γονείς και δασκάλους.
Για να χαρακτηριστεί κάτι σαν σχολικός εκφοβισμος πρέπει να υπάρχει πρόθεση του θύτη για ψυχολογική η σωματική βλάβη του θύματος, η οποία να γίνεται συστηματικά και ο θύτης να είναι “μεγαλύτερος” σε σωματική δύναμη η ηλικία απο το θύμα. Με τον ορο σχολικό εκφοβισμό , εννοουμε σωματικη η ακόμα και λεκτική βια, όπως άσχημα σχόλια, βρισιές, πειράγματα, η ακόμα και διαδοση ασχημων φημών, κοινωνικη απομόνωση του παιδιού απο την ευρύτερη ομάδα , αρπαγη και καταστροφή πραγμάτων του κλπ.
Τελευταία μάλιστα αυξάνεται και ο διαδικτυακός σχολικός εκφοβισμός (Cyber Bulling), που αποτελεί μια καινούργια μορφή σχολικού εκφοβισμού!
Με την ευκαιρια λοιπον της πανελλήνιας ημέρας κατα του σχολικού εκφοβισμού, η Αντιπρόεδρος της “Ακαδημία: Κοινωνία και Αθλητισμός”και σύμβουλος πολιτιστικών και κοινωνικών θεμάτων ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ και η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ μας προσκαλούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 12 στον κινηματογράφο ” ΓΑΛΑΞΙΑ”( Μεσογειων 6 στον Πύργο Αθηνών) στην προβολή της ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ με το δεύτερο βραβείο LUX και ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ με τίτλο:” ΕΓΩ Ο ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΗΣ- ma vie de courgette)
Μια εξαιρετικη ταινία κινουμένων σχεδίων που δείχνει σε εμάς και στα παιδιά μας , ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ! Μετά την προβολή της ταινίας, η οποία θα προβληθεί ΔΩΡΕΑΝ, θα ακολουθήσει συζήτηση. Η προβολή της ταινίας και η συζήτηση αναμένεται να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον!