Το κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ( Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων) στο Παγκράτι επισκέφτηκε πρόσφατα η κα Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου. Την κα Παυλοπούλου υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ, η Πρόεδρος Δ.Σ κα Μαριάννα Μόσχου, καθώς και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
 ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΕΛΛΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΣΧΟΥ, ΗΡΩ ΚΟΒΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Παυλοπούλου είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να συνομιλήσει με την Παιδονευρολόγο και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Βρεφών του Ιδρύματος, κα Λένα Σκουτέλη, στην οποία μάλιστα έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην αποκατάσταση των βρεφών. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Πρόγραμμα της Πρώιμης Εκπαιδευτικής Παρέμβασης-Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, όπου τα παιδιά της αφιέρωσαν ένα παιδικό τραγούδι, ενώ της προσέφεραν και ένα μικρό ζωγραφικό έργο με θέμα το φθινόπωρο.
 
 Η κα Παυλοπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα προγράμματα αποκατάστασης και εκπαίδευσης των παιδιών και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα επαναλάβει την επίσκεψη, αυτή τη φορά όμως έχοντας μαζί της και τα εγγόνια της.
Η ΕΛΕΠΑΠ, συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια λειτουργίας, 80 χρόνια προσφοράς στο παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του. Πάνω από 100.000 παιδιά και ενήλικες με αναπηρία έχουν ευεργετηθεί από τα προγράμματα αποκατάστασης της ΕΛΕΠΑΠ. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο για 80 ολόκληρα χρόνια αγωνίζεται για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρίες να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο. Το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ είναι να συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τις παροχές και τα προγράμματά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, οι οποίες να εντάσσονται σε ολοκληρωμένα προγράμματα, που λαμβάνουν χώρα σε ένα ασφαλές και οικείο προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους περιβάλλον. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, για την ανεξαρτησία και την επίτευξη στόχων σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες. Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, των εθελοντών, των δωρητών, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερα από 1.000 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο αγώνας για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα. Σήμερα, η ΕΛΕΠΑΠ έρχεται αντιμέτωπη με αυξημένες απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών, εξαιτίας των πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και της αυξημένης ανάγκης τους για στήριξη. Τα παιδιά και οι ενήλικες της ΕΛΕΠΑΠ προσφέρουν καθημερινά παραδείγματα δύναμης, επιμονής, σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας, και κουράγιου μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ ως παραδείγματα συμβάλλουν ενεργά στην ευαισθητοποίηση και στην αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας.
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis