Ο Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ», υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» του Κώστα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης του, για τις δράσεις και τις δομές, αλλα και την οργάνωση της Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα για το σπουδαίο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί.

Στο πλαίσιο αυτό είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Γενικό Διευθυντή όλων των υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, τον Πρωτοσύγκελο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών,κ. Συμεών, με τον οποίο αντάλλαξαν γόνιμες σκέψεις για την πόλη της Αθήνας. Πριν την αναχώρηση του από την Αρχιεπισκοπή, ο κ. Μακρόπουλος είχε την μεγάλη ευλογία να πάρει και την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδοςκ. Ιερώνυμου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα του κ Μακρόπουλου, επιτυχημένου επιχειρηματία, βραβευμένου το 2018 με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αποτελεί κατάκτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανεβάζει τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά! Είναι εμφανές πως η κοινωνική καταξίωση και η οικονομική δυνατότητα, έχουν ήδη κατακτηθεί από τον κύριο Μακρόπουλο με αγώνα και σκληρή δουλειά και άρα δεν αποτελούν κίνητρα για την υποψηφιότητας του. Εξάλλου η επιτυχημένη επιχειρηματική του πορεία και η ενεργή ενασχόληση με τα κοινά από θέσεις ευθύνης στις ενώσεις του ασφαλιστικού κλάδου, όπως και στο διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του έχουν δώσει γνώση και πλούσια εμπειρία στη διοίκηση και στην αποτελεσματική διευθέτηση των εν γίνει προβλημάτων. Είναι λοιπόν φανερό πως ο κ.Μακρόπουλος ήρθε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι για να πάρει, αλλά για να δώσει. Και η αλήθεια είναι πως έχει να δώσει πολλά! Ο ίδιος έχει χαρακτηριστικά αναφέρει, πως αν τον ρωτούσαν «Τι έχεις να κερδίσεις;» θα απαντούσε: «Τίποτα. Κυριολεκτικά τίποτα. Δεν περιμένω να κερδίσω από την πολιτική. Ελπίζω, απλώς, ότι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου θα φανούν χρήσιμες στην καινούρια μέρα της Αθήνας μας, που έχει έρθει η ώρα της να σηκωθεί ΨΗΛΑ! Να σηκώσουν ξανά ανάστημα οι πολίτες της Αθήνας. Να γίνει η Αθήνα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Να βρει τις παλιές της δόξες. Να γίνει μια πόλη που θα την επιλέγεις για να ζήσεις. Να γίνει φιλική προς τον άνθρωπο. Να γίνει προσβάσιμη για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Να μπορεί να τιμάει την ιστορία και τον πολιτισμό της. Αλλά και να μπορεί να παράξει ξανά πολιτισμό. Τον πολιτισμό της καθημερινότητας.»
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ. Πλυτά. Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Ευρώπη Ασφαλιστική στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το 1998 με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη Ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας της το κύρος και την φερεγγυότητα όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική. Το 1990 ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης Ασφαλιστικού Οργανισμού των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις) και ΝΙΜΑ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε. Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα, ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών. Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Το διάστημα 1992 – 1994 διετέλεσε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων. Επίσης, το διάστημα 1994 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. Στη διετία 2009 – 2011 ήταν αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης. Το έτος 2018 βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Εκτός από την δραστηριότητά του στον ασφαλιστικό κλάδο, το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε Ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και χρυσή Βαλκανιονίκης στο άθλημα της ιππασίας (Dressage), ενώ από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γ. Πλυτά έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.