Στην πρωτότυπη αυτή έκθεση που θα διαρκέσει από την 1η έως την 24η Νοεμβρίου, οι αφίσες που παρουσιάζονται, αντανακλούν την ιστορία της γκαλερί και των σημαντικών εκθέσεων που πραγματοποίησε τα 52 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της από τα πρώτα χρόνια, τη δεκαετία του 1960, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Ιόλα, μέχρι και τις πιο σύγχρονες συνεργασίες με διεθνείς γκαλερί όπως οι Denise René, Leo Castelli, Beyeler, Gemini G.E.L., Marian Goodman κ.ά.
Ανάμεσα στα μοναδικά εκθέματα , οι λάτρεις της Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά σημαντικά δείγματα αφισών από εκθέσεις που φιλοξενήθηκαν στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα, καθώς και στις γκαλερί του Αλέξανδρου Ιόλα, όπως την Les Nouveaux Réalistes με επιμέλεια του Pierre Restany, την τελευταία έκθεση του Andy Warhol με το Μυστικό Δείπνο το 1987, τις εκθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι: Giorgio De Chirico, Max Ernst, Man Ray, Lucio Fontana, Matta, Chryssa, Γ. Τσαρούχης, Γ Ι. Μόραλης, Ν. Νικολάου, Ν. Κεσσανλής, κ.ά. αλλά και αφίσες ειδικά σχεδιασμένες από καλλιτέχνες (π.χ. Jean Tinguely, Les Lalanne, Takis, Φασιανού κ.ά.) για την έκθεσή τους.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ, ΠΕΓΚΥ, ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ
 
Παράλληλα, τα εγκαίνια είχαν διττή και δυναμική σημασία, καθώς παρουσίασαν στο κοινό και τον νέο χώρο του αρχιτεκτονικού γραφείου “Zoumboulakis Architects” του Θοδωρή Ζουμπουλάκη, το οποίο επιμελήθηκε και τη γενικότερη ανακαίνιση της Γκαλερί, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ευέλικτος χώρος, ο οποίος θα προσαρμόζεται σε πολλές διαφορετικές συνθήκες ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και δραστηριότητες των δύο χώρων, αποδεικνύοντας ότι η αρχιτεκτονική με τα εικαστικά ήταν ανέκαθεν έννοιες αλληλένδετες. Οι κρυφές συρόμενες γυάλινες πόρτες αλλάζουν τη διαρρύθμιση, δίνοντας μια φυσική ροή αλλά και ευελιξία μεταξύ του εκθεσιακού χώρου και του αρχιτεκτονικού γραφείου. Επιπλέον, με χαρακτηριστικό στοιχείο τον ευέλικτο , μουσειακών προδιαγραφών, κεντρικό φωτισμό της αίθουσας, που συνδέεται με το εξωτερικό φυσικό φως, ο χώρος εξοπλίστηκε πλήρως μηχανολογικά ώστε να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες μιας έκθεσης ή μιας εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιλεγμένες αφίσες από παλαιότερες εκθέσεις της.
 
ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
 
Επιμέλεια Έκθεσης: Ειρήνη Μαρινάκη – Κωνσταντίνος Στεφανής, σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρλόπουλο και τη Δάφνη Ζουμπουλάκη. Διάρκεια έκθεσης: 1 – 24 Νοεμβρίου 2018 Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20 Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00 Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΤΕΛΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΠΕΓΚΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ, ΤΙΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΑΤΑΛΙ ΚΑΡΑΤΖΑ, ΝΙΚΟΜΑΧΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΟΛΓΑ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗ – ΦΩΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΪΝΟΛΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΒΑΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΨΥΡΙΔΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΟΛΛΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΖΕΠΠΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΟΥΦΑΣ, ΠΕΓΚΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΟΥΦΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΟΥΦΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΤΟΥ
 
 
ΠΗΓΗ:studio panoulis