Ο Desmos (Δεσμός), ο ιστορικός αυτός χώρος στο θρυλικό Montparnasse, στο Παρίσι της Γαλλίας που μετρά ήδη πάνω από τρεις δεκαετίες στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19:00, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Λύτρα με τίτλο «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ».
 
 
 
 
 
Ο Σπυρος Λύτρας ζωγραφίζει με εξπρεσιονιστική διάθεση με ακρυλικά και κάρβουνο ή με λάδι και κάρβουνο σε καμβά ή σε ξύλο και η ψυχή του κάθε έργου του είναι το σχέδιο, όπως είχε πει και ο ίδιος παλιότερα.
Σπύρος Λύτρας
 
Λίγα λόγια για τον ζωγράφο Σπύρο Λύτρα: Γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίδας το 1971. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε το 1999 με άριστα. Έχει ήδη παρουσιάσει 8 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, Δήμους Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σύρου και Ύδρας, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι.
Galerie Desmos 14 Rue Vandamme 75014 Paris Tel. +33 1 43 20 84 04 Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2019 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 15:00 – 19:00