Σε μία σεμνή τελετή, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, και της συζύγου του κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου κυρίου Μανώλη Παπασάββα, τίμησε πρόσφατα την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ- ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΠΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Χωρέμειο Αμφιθέατρο» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αφορμή τα 25 χρόνια από την δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών το 1993, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε την κυρία Βαρδινογιάννη για την συνολική της προσφορά στον χώρο της υγείας.
ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, του καλλιτεχνικού κόσμου καθώς και πλήθος κόσμου.
Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσωπικότητα της κυρίας Βαρδινογιάννη. «Η Ελλάδα, Μαριάννα μου, μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το δικό σου παράδειγμα μπόρεσε να κάνει αυτό που είναι ο ρόλος της μέσα στον χρόνο παγκόσμια. Να διδάξει τι σημαίνει ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ
Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κύριος Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι: «Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι μια ξεχωριστή Ελληνίδα. Από τους βασικούς εκπροσώπους της ήπιας διπλωματίας, μια πραγματικά δυναμική πρέσβειρα της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Εκφράζοντας ξανά τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τις ευχές για το έργο θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο της»
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασής Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών τόνισε ότι: « Η πραγματική αγάπη είναι αγάπη που είναι σαρκωμένη και έχει πρόσωπο. Ένα πρόσωπο τέτοιας σαρκωμένης αγάπης είναι το δικό σας πρόσωπο και γι’ αυτό αξίζει να γίνεται η τιμή σήμερα, διότι στο πρόσωπό σας τιμάμε την αγάπη. Να είστε πάντα γεμάτη αγάπη»
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ ΣΥΜΕΩΝ
Κατά την ομιλία του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων μίλησε εκτενώς για το έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των γονιών και των χιλιάδων παιδιών που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και των παιδιών που δίνουν αυτή τη στιγμή τον δικό τους αγώνα, τον άνθρωπο, που χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε για αυτό το μεγαλειώδες έργο. Είμαι σίγουρος, ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι εάν μπορούσαν να βρίσκονται εδώ, θα ήθελαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που με την ανεξάντλητη αγάπη της, τη προσφορά της, τη μαχητικότητά της, την αισιοδοξία της, κατάφερε το ακατόρθωτο, να μας δοθεί η δυνατότητα να παλέψουμε με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, να έχουν όλα τα παιδιά έναν δυνατό σύμμαχο στον αγώνα τους και να καταφέρουν να βγούνε νικητές».
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Κωνσταντίνος Τσιάρας ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα παράδειγμα προσφοράς μπορεί επιτέλους να είναι τόσο ορατό και τόσο γνωστό» Ο κύριος Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε, ανάμεσα σε άλλα: «Πρόκειται για μια ιστορία αισιοδοξίας, μια ιστορία που λέει ότι τελικά το καλό επικρατεί στο τέλος. Η ελπίδα, το φως επικρατεί στο σκοτάδι». Ο Υπουργός Άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος μίλησε αναλυτικά για τον παιδικό καρκίνο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οικογένειες τους: «Γιατί το να βγεις από ένα μαρτύριο καρκίνου είναι μια νίκη που δεν μπορεί να την χαρίσει κανείς άλλος, παρά μόνο ο Θεός και οι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους». Ο εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι» κύριος Δημήτρης Τσιόρδας είπε: «Ο καλύτερος έπαινος για την κυρία Βαρδινογιάννη είναι η ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα των παιδιών που ευεργετήθηκαν, που είχαν χέρι βοήθειας στην κρίσιμη στιγμή». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κύριος Βασίλης Λεβέντης μίλησε για την προσφορά και το κοινωνικό έργο όχι μόνο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, αλλά συνολικά της οικογένειας Βαρδινογιάννη: «Εδώ έχουμε μια οικογένεια που διακρίνεται. Είναι μια οικογένεια δίπλα στον άνθρωπο. Ας το ακούσουν και άλλοι και ας ακολουθήσουν το παράδειγμά τους». Η κυρία Βαρδινογιάννη δέχτηκε επίσης τα θερμά συγχαρητήρια τόσο του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κυρίου Αντωνίου Κουνάδη, όσο και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίου Αθανασίου-Μελετίου Δημόπουλου, οι οποίοι εξήραν το έργο και την προσφορά της. «Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά που φέρει τη σφραγίδα μιας εξέχουσας Ελληνίδας, την οποία συγχαίρω εκ βάθους καρδίας», ανέφερε ο κύριος Κουνάδης, ενώ ο κύριος Δημόπουλος είπε: «Συγχαίρω την κυρία Βαρδινογιάννη για το πολύπλευρο, ποιοτικά άριστο και ποσοτικά τεράστιο έργο στον χώρο της δημόσιας υγείας και της ογκολογίας και εύχομαι να συνεχίσει να αποτελεί ευεργέτη και να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τόσους άλλους συμπολίτες μας που έχουν αντίστοιχες δυνατότητες».
ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Με εμφανή συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μία εικόνα της Αγίας Σοφίας την οποία της παρέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου. «Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμένα μία έκπληξη γιατί ό, τι έκανα στην ζωή μου, ακόμα και την πιο μικρή πράξη προσφοράς, το θεωρούσα πάντοτε χρέος απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το βραβείο αυτό ανήκει στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, στις οικογένειές τους, και ιδιαίτερα στις μητέρες τους, αυτές τις ηρωίδες που μας διδάσκουν καθημερινά τη δύναμη, το θάρρος, την υπομονή και την αυταπάρνηση και όχι σε εμένα. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι η δύναμή μας. Κι είναι αυτά που οδηγούν τα βήματά μας συνεχώς σε νέους δρόμους».
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ
Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της να αναλάβει την κατασκευή μιας μικρής εκκλησίας μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». «Η εκκλησία αυτή θα λειτουργεί σαν καταφύγιο για παιδιά και γονείς και θα είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Παναγίας, που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, για να συμβολίζει την ελπίδα για ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ
ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΛΕΞΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΒΙΚΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ, Η ΑΛΕΞΙΑ ΒΡΑΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΑΝΤΡΕ ΣΑΠΕΛ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ , ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΛΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΕΦΟΣ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΑΦΑΚΟΣ
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ. Σ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΡΙΤΑ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ, ΝΤΙΝΑ ΠΡΙΤΣΙΒΕΛΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ, ΙΝΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΙΝΑ ΜΑΤΣΑ, ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ, ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΓΡΑΦΑΚΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΤΕΛΛΑ