Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΝΤΙΒΑ UTE LEMPER επιστρέφει στη χώρα μας με μία παράσταση σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Berthold Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill. H Lemper μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον BRECHT και τον WEILL και μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των CABARET ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ , με θρυλικά τραγούδια όπως το “Surabaya Johnny“ και “Speak Low“, μελωδίες από την “Όπερα της Πεντάρας” με τον “Mack the Knife” και την “Pirate Jenny” και ερωτικά Tango , όπως το “Youkali Tango- Habanera”.
Η Lemper είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΗ για τις ερμηνείες της στα τραγούδια των Brecht και Weill και μία από τις ελάχιστες σύγχρονες performers που μπορούν να αποδώσουν με τόση δεξιοτεχνία την πολιτική και την αισθητική του βερολινέζικου cabaret. Αφοσιωμένη “storyteller”, μοναδικό ΚΡΑΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΊΣΤΡΙΑΣ, ΧΟΡΕΥΤΡΙΑΣ,ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ, μας ταξιδεύει με το ταλέντο της στη ζωή του Kurt Weill, στις επώδυνες, αλλά και στις λαμπρές στιγμές της καριέρας του.
Εξυμνεί τον Brecht, ένα μοναδικό πολιτικό ποιητή που είχε ως φιλοδοξία να κάνει τον κόσμο καλύτερο μέσα από την τέχνη του. Δημιουργεί δαιδαλώδεις διαδρομές μέσα στο χρόνο και κινείται από το μπρεχτικό σύμπαν και την τέχνη που δημιουργήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης ως την Marlene Diedrich, το γαλλικό Chanson, την Piaf και το Tango.
Στη θεατρική της πορεία έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα σε ιστορικές παραγωγές στο Broadway και στο West End έχοντας αποσπάσει το ΒΡΑΒΕΙΟ MOLIERE καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «Cabaret» και το ΒΡΑΒΕΙΟ LAURENCE OLIVIER , καθώς και το AMERICAN THEATRE AWARD για την ερμηνεία της στο «Chicago». Έχει ερμηνεύσει την ΛΟΛΑ στο “Blue Angel” σε σκηνοθεσία Peter Zadek.
ΩΣ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ έχει συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους όπως ο Maurice Bejart και η Pina Bausch. ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ, έχει παρουσιάσει από κλασικά μέχρι avant garde έργα, καθώς και δικές της δημιουργίες. Οι συναυλίες της με έργα των Kurt Weill & Berthold Brecht, Dietrich & Piaf, Jacques Brel, Leo Ferre, Kosma, Prevert, Sondheim and Berlin Cabaret Evenings, έχουν κατακτήσει μερικές από τις πιο σημαντικές λαίθουσες παγκοσμίως. Μεγάλη είναι η λίστα συνεργασιών της με διάσημες ορχήστρες του κόσμου και θρυλικά ονόματα, όπως οι Elvis Costello, Tom Waits, Philip Glass και Nick Cave.
Αξίζει να την απολαύσουμε στις 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ!