Την κοινωνική της ευαισθησία, καθώς και την αποτελεσματικότητα της απέδειξε έμπρακτα η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), με την παρέμβαση που έκανε στο γνωστό σε όλους για την κοινωνική κατακραυγή θέμα της «Γιαγιάς με τα Τερλίκια», παρέχοντας την αναγκαία στήριξη στην 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδη, που της επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πουλούσε σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκλήπων Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια, δηλαδή μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι.
Με άξονα πως όσο δεσμευτικό είναι το γράμμα του νόμου, άλλο τόσο δεσμευτικό πρέπει να είναι και το πνεύμα του, η Ένωση αποφάσισε να προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη στην οικογένεια Ηλιάδη, όχι μόνο για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προέκυψαν, αλλά και για να στήσει άρτια μια ολοκληρωμένη επιχείρηση. Λίγο πριν εμφανιστεί και η δεύτερη πρόσφατη περίπτωση «γιαγιάς με τερλίκια», της 82χρονης Μαρίας Κουμπάτοβα που της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ (συν 3.358 τόκοι) επειδή πουλούσε τερλίκια στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, η ΕΕΝΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) παρακολουθεί στενά την υπόθεση της κυρίας Σουζάνας Ηλιάδη, γνωστή ως «Γιαγιά με τα Τερλίκια» από την πρώτη στιγμή. Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις (νέες επιβολές προστίμων και κυρώσεων) αποφάσισε να παρέμβει, πιστεύοντας ότι όσο σημαντική είναι η τήρηση του νόμου, εξίσου αποφασιστική είναι η κατανόηση του πνεύματος των νόμων κατά την εφαρμογή τους. Υπό αυτό το πρίσμα, η Ένωση αποφάσισε να προσφέρει την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη στην οικογένεια Ηλιάδη, τόσο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες δυσκολίες που έχουν προκύψει (πρόστιμα κτλ.), όσο κυρίως, αν το επιθυμεί, να στήσει άρτια και ολοκληρωμένα τη δομή μιας δικής της επιχείρησης. Μίας επιχείρησης που θα τηρεί και τα τυπικά, κατά το νόμο, και θα δίδει και τη δυνατότητα να υπάρξει συνέχεια, αν το επιθυμεί η οικογένειά της.»
Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ.Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, δήλωσε: «Πιστεύοντας απόλυτα στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και, ταυτοχρόνως, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της διάθεσης για προκοπή, όπου αυτή εκδηλώνεται, η ΕΕΝΕ αισθάνεται πως οφείλει να στηρίξει την κυρία Σουζάνα Ηλιάδη και την οικογένειά της, στη πρόσφατη δοκιμασία τους. Τους ευχόμαστε καλό Πάσχα, και τους διαβεβαιώνουμε, πως από σήμερα, είμαστε κοντά τους»
Αξίζει να σημειωθεί ότιη Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) αποτελεί ένα δυναμικό φορέα διαλόγου και γόνιμων προτάσεων στην ελληνική, κοινωνική και οικονομική ζωή. Ιδρύθηκε το 1987 από Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική και διεθνή αγορά σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και που είχαν έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά – έξω και πέρα από συντεχνιακά αιτήματα και θέματα. Επιχειρηματίες που ακράδαντα υποστήριζαν ότι η σύγχρονη και υγιής επιχειρηματικότητα είναι πάνω απ’ όλα μία γνωστική διαδικασία και μία στάση ζωής. Σκοπός της Ένωσης είναι η συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και η μελέτη των προβλημάτων των Ελλήνων επιχειρηματιών τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή πλαίσια, καθώς επίσης η πρόταση και προώθηση λύσεων των προβλημάτων αυτών. Προτεραιότητα της ΕΕΝΕ αποτελεί η ανάπτυξη και προαγωγή της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από ένα εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με την πολιτική ηγεσία, την κοινωνία και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. H EENE έχει καταθέσει τις προτάσεις της προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, οι οποίες συνοψίζονται στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και στην εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.