Ένα ακόμα βήμα στενότερης συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μίας γέφυρας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Έλληνες της Διασποράς πραγματοποιήθηκε με την επίσκεψη των εκπροσώπων του «Τhe Hellenic Initiative» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «The Hellenic Initiative», κύριο George P. Stamas, και τη σύζυγό του Georgia, οι οποίοι επισκέπτονται τη Μονάδα για δεύτερη φορά, καθώς και τον Πρόεδρο του «The Hellenic Initiative» της Αυστραλίας, κύριο Nicholas Pappas, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «The Hellenic Initiative» Αυστραλίας, κύριο Nick Mitaros.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «The Hellenic Initiative», κύριο George P. Stamas και τη σύζυγό του Georgia
 
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο του «The Hellenic Initiative» της Αυστραλίας, κύριο Nicholas Pappas
 
Η κυρία Βαρδινογιάννη τούς ενημέρωσε αναλυτικά για τη δράση και το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και για τα άμεσα σχέδια του Συλλόγου για συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μαζί με τους εκπροσώπους του «The Hellenic Initiative»
 
«Η «ΕΛΠΙΔΑ» μετρά ήδη 28 χρόνια ζωής. Μέσα σε αυτά τα 28 χρόνια δημιουργήσαμε την πρώτη, και μοναδική, Ογκολογική Μονάδα για παιδιά στην χώρα, τον «Ξενώνα» της ΕΛΠΙΔΑΣ, καθώς και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που ήδη μετρά 70.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους οι 27 βρέθηκαν συμβατοί. Επόμενοι στόχοι μας είναι αφ’ ενός να κάνουμε αυτή την Μονάδα Κέντρο Αριστείας στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, με την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού και την μετεκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα μεγαλύτερα κέντρα του εξωτερικού, και αφετέρου να δημιουργήσουμε μία γέφυρα με τον απόδημο ελληνισμό στο πλαίσιο του προγράμματος μας «Make Greece Compatible», έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες απανταχού της γης να μπορούμε να γίνουμε κρίκοι σε μία μεγάλη αλυσίδα προσφοράς. Σας ευχαριστούμε που είστε στο πλευρό μας για την υλοποίηση αυτών των στόχων», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Βαρδινογιάννη στην ομιλία της και αμέσως μετά βράβευσε του Έλληνες ομογενείς με το «Βραβείο Εκτίμησης» του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «The Hellenic Initiative», κύριο George P. Stamas στον «Τοίχο των Αστεριών» της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
 
«Όλοι εμείς οι Έλληνες της Διασποράς θέλουμε να δώσουμε πίσω στην χώρα μας. Θέλουμε να οργανώσουμε τους Έλληνες της Διασποράς, με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει και χρειαζόμαστε φορείς όπως είναι η «ΕΛΠΙΔΑ» για να μπορέσουμε να προσφέρουμε. Βοηθήστε μας να οργανώσουμε τους Έλληνες της Διασποράς. Έχει έρθει η ώρα. Αν δεν το κάνουμε τώρα, πότε θα το κάνουμε; Αν δεν το κάνουμε εμείς μαζί, ποιος θα το κάνει;», είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Τhe Hellenic Initiative» κύριος George P. Stamas.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο του «The Hellenic Initiative» της Αυστραλίας, κύριο Nicholas Pappas στον «Τοίχο των Αστεριών» της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
 
«Εμείς φύγαμε από την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν έφυγε από εμάς», είπε, ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Πρόεδρος του «Τhe Hellenic Initiative» της Αυστραλίας, κύριος Nicholas Papas.Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στους κυρίους Nick Mitaros, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «The Hellenic Initiative» Αυστραλίας και τον Bill Papastergiadis, Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, καθώς και στους εκπροσώπους του «The Hellenic Initiative» κυρίους Μιχάλη Πρίντζο, Mark Arey και Peter Poulos.Αμέσως μετά, ακολούθησε η τοποθέτηση των αστεριών του «Τhe Hellenic Initiative» και του «The Hellenic Initiative Australia» στον Τοίχο των Αστεριών της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ως επισφράγισμα της γέφυρας συνεργασίας που δημιουργείται ανάμεσα στους Συλλόγους «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την ελληνική ομογένεια.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «The Hellenic Initiative», κύριος George P. Stamas, τοποθετεί το αστέρι του «The Hellenic Initiative» στον Τοίχο των Αστεριών της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Ο Πρόεδρος του «The Hellenic Initiative» της Αυστραλίας, κύριος Nicholas Pappas, τοποθετεί το αστέρι του «The Hellenic Initiative Australia» στον Τοίχο των Αστεριών της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Bill Papastergiadis, Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους του «Τhe Hellenic Initiative»