Την “Ηλέκτρα” του Ρίχαρντ Στράους, το ανυπέρβλητο λυρικό αριστούργημα με ελληνική θεματολογία που βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, με την κορυφαία Ελληνίδα μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα, την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας». Τα έσοδα απο την εκδήλωση θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» επί της οδού Μητροπόλεως 44.
 
 Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει champagne cocktail σε VIP αίθουσα της ΕΛΣ προς τιμή των λυρικών τραγουδιστών και συντελεστών της παράστασης. Τη δεξίωση θα πλαισιώσει μουσικά η διάσημη αρπίστρια Μαρία Βιλντέα.
 Αγνή Μπάλτσα
 
Η Ηλέκτρα χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικές όπερες του 20ού αιώνα. Το ανέβασμά της αποτελεί μεγάλη πρόκληση, καθώς η ιδιαίτερα σύνθετη παρτιτούρα, στην οποία ο Στράους ωθεί την εξπρεσιονιστική έκφραση στα άκρα και αγγίζει τα όρια της τονικότητας, προβλέπει περίπου 110 μουσικά όργανα.
 
 
Η παραγωγή σηματοδοτεί επίσης την πρώτη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την κορυφαία Ελληνίδα μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα, η οποία θα αναλάβει τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας σε όλες τις παραστάσεις, τις οποίες θα σκηνοθετήσει ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης και σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος και θα διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος. Την Ηλέκτρα θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη Γερμανίδα σοπράνο Ζαμπίνε Χογκρέφε. Στον ρόλο του Ορέστη θα ντεμπουτάρει ο σπουδαίος Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός. 
 Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74). Χορηγοί: Κτήμα Porto Carras, Bioaroma, Arkas – Hellas Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6972440669, 6972102602, 6981055282