Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23, τη μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος που έχει φιλοξενήσει η χώρα μας εδώ και δεκαετίες, το οποίο διεξάγεται 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, στηρίζει το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα», συνεχίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο να συμμετέχει ενεργά στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.
 
 
Την επίσημη ανακοίνωση έκανε χθες η Συντονίστρια Ιωαννίνων της «Καλλιπάτειρα» κ. Κατερίνα Μπότσιου, η οποία επισκέφθηκε, επικεφαλής μελών του Σωματείου, τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μάρθα Παλαιοπάνου και τον Έφορο Κωπηλασίας του Ομίλου Αθανάσιο Κιτσάκο. Η «Καλλιπάτειρα» χορηγεί το ποσό των 11.500 ευρώ για τις ανάγκες της διοργάνωσης! Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Μπότσιου, «τα τελευταία χρόνια τα Γιάννενα εξελίσσονται διαρκώς τόσο σε Πανευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο πόλο έλξης τουριστικού, πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος. Είναι φανερό ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων παρακολουθεί αυτό το μετασχηματισμό της πόλης και ανοίγει τον βηματισμό του σε ολοένα και μεγαλύτερες διοργανώσεις. Πριν από τρία χρόνια σήκωσε με επιτυχία το βάρος της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας. Φέτος αναλαμβάνει τη συνδιοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων και εύχομαι σύντομα να δούμε στα Γιάννενα και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». Συνεχίζοντας, η Συντονίστρια Ιωαννίνων του Π.Α.Σ.Γ. «Καλλιπάτειρα» τόνισε: «Εμείς και ιδιαίτερα η Πρόεδρός μας, Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων κ. Κατερίνα Παναγοπούλου ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή. Στηρίξαμε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2016 και συνεχίζουμε φέτος με ακόμη μεγαλύτερη χορηγία, στηρίζοντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Γιατί αυτή είναι η αποστολή μας ως ‘Καλλιπάτειρες’. Να στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητικών σωματείων και των αθλητών που προάγουν με τον αγώνα τους την Ολυμπιακή αξία του ευ αγωνίζεσθαι δημιουργώντας θετικά πρότυπα για τη νεολαία μας». Η κ. Μπότσιου καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι οι Γιαννιώτισσες «Καλλιπάτειρες» θα είναι στο πλευρό του Ομίλου δίνοντας ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση στην τοπική κοινωνία και στους χορηγούς του υγιούς αθλητισμού, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για την πρόσκληση που απηύθυνε στο Σωματείο προκειμένου να στηρίξει, το Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας, τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, όπως το χαρακτήρισε. Ευχήθηκε δε πολλά μετάλλια στα Γιάννενα και την Ελλάδα.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Π.Α.Σ.Γ. «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Παναγοπούλου, τη Συντονίστρια Ιωαννίνων του Σωματείου Κατερίνα Μπότσιου και όλες τις κυρίες – μέλη του για τη σημαντική συμβολή τους στην διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας U23. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η χορηγίας σας είναι πολύτιμη για τη διοργάνωση και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως Οργανωτική Επιτροπή εργαζόμαστε για να πετύχουν οι αγώνες στα Γιάννενα και πρέπει να πετύχουν ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις, γιατί όχι και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο». Η κ. Παλαιοπάνου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μακρά ιστορία του Ν.Ο.Ι. και στη μεγάλη παράδοση των διεθνών επιτυχιών της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, η οποία συνεχίζεται και στις μέρες μας, όπως αποδείχθηκε από τα μετάλλια που κατέκτησαν ο Στέφανος Ντούσκος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Σαρασότα, αλλά και γενικότερα στις σπουδαίες εκτός συνόρων επιτυχίες της Ελληνικής Κωπηλασίας. Κλείνοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παρουσία του Σωματείου «Καλλιπάτειρα» θα φέρει γούρι στην Ελλάδα κατά τους αγώνες του Πανευρωπαϊκού Νέων!
 
 
Η Συντονίστρια Ιωαννίνων του Π.Α.Σ.Γ. «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Μπότσιου