«Η καλύτερη ευκαιρία είναι…ΤΩΡΑ» μας λέει η Ξένια Κούρτογλου με το υπέροχο βιβλίο της που το παρουσίασε πρόσφατα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο public Συντάγματος.
 
Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Διόπτρα, ξεκινώντας από το σκεπτικό ότι η κάθε μέρα είναι σαν μια μικρή ζωή, μας προτρέπει μέσω βιωματικών παραδειγμάτων της συγγραφέως να βρούμε τρόπο να εξελισσόμαστε, να προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους άλλους, να απολαμβάνουμε κάθε λεπτό της ζωής μας με πληρότητα και χαρά, να ζούμε και να δημιουργούμε με καλοσύνη, 
ομορφιά και αλήθεια για τον εαυτό μας και τους άλλους και να αποφασίσουμε συνειδητά πού θέλουμε να πάμε τη ζωή μας από τώρα και στο μέλλον.
 
 
Το «σενάριο της ζωής», που καθένας μας έχει προδιαγράψει από την παιδική ηλικία, μπορεί να αλλάξει πλοκή και χαρακτήρες. Η Ξένια Κούρτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο της ότι «δεν έλκουμε αυτό που θέλουμε, έλκουμε αυτό που είμαστε», υπονοώντας ότι αυτό που εμείς εκπέμπουμε, αυτό ακριβώς προσελκύουμε με ένα συμπαντικό τρόπο.
 
 
Η συγγραφέας μας δείχνει τον τρόπο για να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια και να τα μετατρέψουμε σε προκλήσεις και ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, να αναπτύξουμε ικανότητες που δεν είχαμε πριν κι έτσι τελικά να βελτιώσουμε την εκδοχή του εαυτού μας. Και ίσως έτσι να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θα θέλαμε, αλλά δεν έχουμε επιτύχει έως τώρα… Μας προκαλεί εν ολίγοις να «αδράξουμε τη μέρα», με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και πίστη στην ευκαιρία που μας παρουσιάζεται κάθε στιγμή! Μέσα από την πλούσια εμπειρία της μας προσφέρει έναν ασφαλή και αξιόπιστο οδηγό πορείας που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας: οικογένεια, σύντροφο, φιλικές επαφες, επαγγελματική απασχόληση, χρήματα, διασκέδαση, αλλά και τομείς όπως η ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση, η πνευματικότητα.
 
 
Σε αυτό τον άξονα κινείται το βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου και έχω κάθε λόγο να εμπιστεύομαι τις απόψεις της! Γιατί; Γιατί υπήρξε σπουδαία αγωνίστρια στο στίβο της ζωής και ως και τούτου αποκόμισε πλούσιες εμπειρίες και σημαντικές περγαμηνές. Γιατί είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας και μάλιστα αυτοδημιούργητη, με ανοιχτό μυαλό και οξυδερκές πνεύμα. Γιατί είναι μια πετυχημένη, σωστή μητέρα μονογονεικής οικογένειας που μεγάλωσε χωρίς καμμιά βοήθεια και με τον καλύτερο τρόπο την κόρη της! Γιατί και στην προσωπική της ζωή είναι πλούσια,ακέραιη και με ουσιαστικά κριτήρια πετυχημένη και ευτυχισμένη! Γιατί η οξύτητα του μυαλού της και η ποιότητα του χαρακτήρα της, ο ρεαλισμός της και ο ρομαντισμός της, η αισιοδοξία της και το ήθος της, η ακεραιότητα της, η θετική της σκέψη, η δημιουργικότητά της, το ένστικτό της και η φαντασία της θα την έκαναν την πιο καλή μέντορα,την πιο καλή coach, αν δεν ήταν ήδη τόσο καλή επιχειρηματίας! Γιατί για μένα προσωπικά είναι μέντορας μου και καθοδηγητής! Και γιατί το sissysworld που τώρα διαβάζετε δεν θα υπήρχε, αν κάποια στιγμή η Ξένια Κούρτογλου, η νονά του Blog μου, δεν μου είχε πει: Προχώρα «Η καλύτερη ευκαιρία είναι…ΤΩΡΑ»!
 
 
 
Η πρωτοποριακή συγγραφέας- επιχειρηματίας Ξένια Κούρτογλου με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την έγκριτη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, που ήταν εκ των παρουσιαστών του βιβλίου.
Η Ξένια Κούρτογλου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της με τον γνωστό επιχειρηματία, Βαρδή Κορδερά, ιδιοκτήτη του Ομίλου Kord Group και της Bergmann Kord
Η Ξένια Κούρτογλου με την Βασιλική Κορδερά, ιδιοκτήτρια του Ομίλου Kord Group και της Bergmann Kord
Η Ελενα Γεωργανά και ο Παναγιώτης Χάντες με την Ξένια Κούρτογλου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της