Ο κόσμος να καιγόταν, εγώ θα πήγαινα στην παρουσίαση του βιβλίου « Η καλύτερη ευκαιρία είναι…ΤΩΡΑ» της αγαπημένης μου φίλης Ξένιας Κούρτογλου (εκδόσεις Διόπτρα), γιατί θα το θεωρούσα αδιανόητο να μην μοιραστώ μαζί της μια τόσο σημαντική στιγμή, τη χαρά της ( που ήταν και δική μου) και την ευτυχία της!
 
 
 
Όχι μόνο γιατί τα τελευταία χρόνια, έχουμε μοιραστεί ατέλειωτες συζητήσεις, προσωπικά μας μυστικά, και πολλές εξόδους και έχει υπάρξει μέντορας και συμβουλάτοράς μου σε πολλά θέματα. Ούτε μόνο γιατί είναι ο άνθρωπος που με ενθάρρυνε, -λέγοντάς μου Προχώρα «Η καλύτερη ευκαιρία είναι…ΤΩΡΑ»-, να κάνω το blog μου, τονίζοντας μου επανειλημμένα ότι έχω μεγάλο ταλέντο στο γράψιμο! Είναι γιατί πίσω από τον δυναμισμό της, την έντονη προσωπικότητα της, την ατσάλινη πειθαρχία της και την απίστευτη εξυπνάδα της κρύβεται μια τρυφερή και αγνή ψυχή, ένα μικρό, αυθόρμητο και παρορμητικό παιδί. Πίσω από την σιδερένια επιχειρηματία κρύβεται μια γυναίκα με τσίπα, «ξηγημένη», ακέραιη, με ήθος, ποιότητα, βάθος και αρχές, που δεν θα την δεις ποτέ να αναλώνεται σε κακίες, ούτε να σπαταλιέται σε κουτσομπολιά και ασήμαντα γεγονότα. Μια γυναίκα που κάθε λεπτό προσπαθεί να εξελίξει τον εαυτό της, κάνοντας σεμινάρια αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης και γιόγκα και που δεν χαλαλίζει για τίποτα και για κανένα τη θετική της ενέργεια. Μια αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας που από τα φοιτητικά της χρόνια ίδρυσε την πολυβραβευμένη εταιρία της « Focus Bari», μεγαλώνοντας μόνη της και με μεγάλη επιτυχία την μικρή τότε κόρη της. Μια γυναίκα που συν τοις άλλοις έχει κάνει και ακαδημαϊκή καριέρα και που παρ όλο τον φόρτο των υποχρεώσεών της, ξεκινάει την κάθε της μέρα -βρέχει χιονίσει- στις 7,30 το πρωί κάνοντας τζόκινγκ στον Λυκαβηττό, γιατί ασπάζεται απόλυτα την ρήση “Motion brings emotion” του μέντορα της Tony Robbins, τον οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις του στο εξωτερικό, έστω και αν χρειαστεί να περπατήσει – στην κυριολεξία και όχι μεταφορικά- σε αναμμένα κάρβουνα! Ναι! Τόσο έχει εξελίξει τον εαυτό της, το μυαλό της, την ψυχολογία της, που μπορεί να συμπεριφέρεται με απόλυτη πειθαρχία στο σώμα της και να το ορίζει! Για όλους τους παραπάνω τους λόγους ήθελα πολύ να παρευρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου της στο Carpo στη Κηφισσιά, που μάλιστα την συγκεκριμένη μέρα εγκαινίαζε το corner του στο Selfridges στο Λονδίνο.
 
 
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η καλύτερη ευκαιρία είναι…ΤΩΡΑ» της Ξένιας Κούρτογλου στο Carpo.
 
 
Ίσως κάποιος αναρωτηθεί γιατί να εμπιστευθεί το βιβλίο της Ξένιας Κούρτογλου και να αντλήσει συμβουλές για τη ζωή του και την καθημερινότητας του από αυτό; Η απάντηση βγαίνει αβίαστα: Γιατί η Ξένια είναι η ίδια προσωποποίηση της επιτυχίας, άρα ξέρει καλά τη μαγική συνταγή που θέλει να μοιραστεί μαζί μας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι παρ όλο που η Ξένια είναι η προσωποποίηση της επιτυχίας, «το ψάχνει» ακόμα και εξελίσσει διαρκώς τον εαυτό της! Και μέσα από τις πλούσιες εμπειρίες της και από τα βιωματικά παραδείγματα της μας μυεί όχι γενικόλογα και θεωρητικά, αλλά με πρακτικό τρόπο στα μυστικά της επιτυχίας της και της συνεχιζόμενης εξέλιξής της! Προσωπικά το υπέροχο βιβλίο της με συνεπήρε και το διάβασα «εν μια νυχτί». Και πώς θα ήταν άλλωστε δυνατόν να μην το ρουφήξω; Ποιά άλλη θα έγραφε με τόση επιτυχία ένα τέτοιο βιβλίο, ποιά άλλη θα έκανε καλύτερο coaching, από μια γυναίκα που έχει αποδείξει με την ίδια της την ζωή ότι μπορεί να διδάξει και άλλους, από μια γυναίκα που είναι αυτοδημιούργητη και επιτυχημένη επιχειρηματίας, μητέρα, σύντροφος, φίλη και άνθρωπος, που έχει βγει νικήτρια σε πολλές μάχες στο στίβο της ζωής και που δεν σταματάει ποτέ να μαθαίνει, να διορθώνεται και να εξελίσσει τον εσωτερικό της κόσμο; Αλλά και ποιά άλλη θα ήταν η πιο ιδανική αναγνώστρια, αν όχι εγώ, ενός τέτοιου βιβλίου που θα έλεγε κανείς,- το είπε άλλωστε και η ίδια η Ξένια ενώπιον όλων των ακροατών της-, πως είναι ραμμένο και κομμένο στα μέτρα μου; Γιατί το ότι «η Καλύτερη ευκαιρία είναι…ΤΩΡΑ» είναι κάτι που το έχω κάνει πράξη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και σε όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μου, όπου δρω στο λεπτό, δεν χάνω στιγμή, δεν χάνω ευκαιρίες, αντίθετα τις « ξεζουμίζω» και ναι! είμαι περήφανη γι αυτό, νιώθω αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και τολμώ να επιβράβευσω τον εαυτό μου! Όπως άλλωστε μου έκανε την τιμή να με επιβραβεύσει και η Ξένια Κούρτογλου ενώπιον όλων των παρευρισκομένων κατά την παρουσίαση του βιβλίου της, όταν είπε πως «έχω πάρει την ζωή στα χέρια μου, ώστε να την κατευθύνω εγώ εκεί που θέλω, ότι είμαι άξια συγχαρητηρίων γιατί τόλμησα να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα και γι αυτό, όπως είπε, είμαι μια πετυχημένη μητέρα που μεγαλώνω μόνη μου αξιοπρεπώς τα δυό μου παιδιά, επιτυχημένη επαγγελματίας και έχω ένα εκλεκτό blog, το sissysworld που έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο»! Και φυσικά πώς να μην είναι επιτυχημένο το blog μου , αφού όχι μόνο με πρόετρεψε η ίδια η Ξένια να το δημιουργήσω, αλλά με βοήθησε κι όλας στην επιλογή του ονόματός του και σε όλο το στήσιμό του γενικά! Γι αυτό και με περηφάνεια συχνά την αποκαλώ συχνά «νονά» του sissysworld.
 
 
Η Ξένια την ώρα που παρουσιάζει το βιβλίο της στο Carpo και λίγο πριν με συγχαρεί ενώπιον των ακροατών της επειδή έχω τολμήσει στη ζωή μου να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου!
 
 
 
 
Έγινε λοιπόν με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου στο Carpo, όπως με επιτυχία είχε ήδη γίνει στο public Συντάγματος και στη συνέχεια στη Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξε εξίσου μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο! Η Ξένια Κούρτογλου ξεκινώντας από το σκεπτικό ότι η κάθε μέρα είναι σαν μια μικρή ζωή, μας προτρέπει μέσω δικών της βιωματικών παραδειγμάτων να βρούμε πρακτικούς τρόπους και με απλές καθημερινες κινήσεις να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε προσωπικά, να αδράξουμε τις ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής, να πραγματοποιούμε όλα όσα θα θέλαμε, να απολαμβάνουμε κάθε λεπτό της ζωής μας με πληρότητα και χαρά, να ζούμε, να προσφέρουμε και να δημιουργούμε με καλοσύνη, ομορφιά και αλήθεια για τον εαυτό μας και τους άλλους και να αποφασίσουμε συνειδητά πού θέλουμε να πάμε τη ζωή μας από τώρα και στο μέλλον. Και κυρίως να εστιάσουμε στο «τώρα» επιλέγοντας την καλύτερη από τις πολλές δυνατότητες που έχουμε ανά δευτερόλεπτο! Τα πάντα στη ζωή, υποστηρίζει η Ξένια Κούρτογλου, είναι σχέσεις. Σχέσεις όμως όχι μόνο με τους άλλους, αλλά πρωτευόντως με τον ίδιο μας τον εαυτό! Η συγγραφέας επισημαίνει επίσης ότι τα καθημερινά θέματα είναι συνήθως και σε ένα μεγάλο ποσοστό προϊόντα της σκέψης μας, παρά πραγματικότητα.
 
 
Το «σενάριο της ζωής», που καθένας μας έχει προδιαγράψει από την παιδική ηλικία, υποστηρίζει η έγκριτη συγγραφέας, μπορεί να αλλάξει πλοκή και χαρακτήρες. Η Ξένια Κούρτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο της ότι «δεν έλκουμε αυτό που θέλουμε, έλκουμε αυτό που είμαστε», υπονοώντας ότι αυτό που εμείς εκπέμπουμε, αυτό ακριβώς προσελκύουμε με ένα συμπαντικό τρόπο.
 
 
Η πληθωρική συγγραφέας μας δείχνει τον τρόπο για να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια και να τα μετατρέψουμε σε προκλήσεις, μαθήματα και ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, με το σκεπτικό ότι ακόμα και από τις αποτυχίες μπορεί να υπάρχει κέρδος, εφόσον μαθαίνουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε από δω και στο εξής! Επίσης μας προτρέπει να μην έχουμε σε καμμιά μας δράση τον φόβο της αποτυχίας( ο οποίος συχνά καταστέλλει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα), αλλά να τολμούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία! Το βιβλίο μας δείχνει τρόπους να αναπτύξουμε ικανότητες που δεν είχαμε πριν κι έτσι τελικά να βελτιώσουμε την εκδοχή του εαυτού μας. Και ίσως έτσι να πραγματοποιήσουμε όλα όσα θα θέλαμε, αλλά δεν έχουμε επιτύχει έως τώρα… Μας προκαλεί εν ολίγοις να «αδράξουμε τη μέρα», με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και πίστη στην ευκαιρία που μας παρουσιάζεται κάθε στιγμή! Μέσα από την πλούσια εμπειρία της μας προσφέρει έναν ασφαλή και αξιόπιστο οδηγό πορείας που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας: οικογένεια, σύντροφο, φιλικές επαφες, επαγγελματική απασχόληση, χρήματα, διασκέδαση, αλλά και τομείς όπως η ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση, η πνευματικότητα.
 
 
Η Ξένια Κούρτογλου με την έγκριτη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου μπροστά από ένα διαφημιστικό του βιβλίου της
 
 
Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στην Ξένια, που θεωρώ «γκουρού» της αυτογνωσίας και της αυτοεξέλιξης, να μεταλαμπαδεύσει την πλούσια εμπειρία πάνω στη μελέτη της ανθρώπινης υπόστασης και να είναι το πρώτο της αυτό βιβλίο μόνο η αρχή μιας πλούσιας συγγραφικής δράσης, να είναι επίσης καλοτάξιδο, όπως καλοτάξιδοι να είμαστε και εμείς στο συναρπαστικό και αποδοτικό ταξίδι της αυτογνωσίας που θα κάνουμε διαβάζοντας το!
 
 
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Νάνσυ Μαλλέρου, Μαρία Λεμονιά, Ξένια Κούρτογλου, Κατερίνα Γκαγκάκη στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας στο Carpo
 
Νάνσυ Μαλλέρου, Γιάννα Τζεμπετζή
 
Καλλιόπη Μητρογώγου, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Γιάννα Τζεμπετζή
 
Η ιδιοκτήτρια της Derma Clinics Εύη Αναστασίου, η Ξένια Κούρτογλου και η Μανια Ζαχαράκη
 
Η Μαρία Λεμονιά, η Γεωργία Κοντοπούλου, ο Αλέξης Κοντόπουλος( συνιδιοκτήτης με τα αδέρφια του του Carpo) και η Ξένια Κούρτογλου.
 
Ξένια Κούρτογλου, Εύη Ανδριανού
 
Carpo
 
 
 
Carpo
 
Carpo
 
Με τον Γιώργο Αρναούτογλου και τη Μαρία Νικόλτσιου η Ξένια Κούρτογλου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της στο Public
 
Η Ξένια Κούρτογλου με τον ιδιοκτήτη του Ομίλου Kord group και του Skin center Βαρδή Κορδερά
 
Η Ξένια Κούρτογλου με την ιδιοκτήτρια του Ομίλου Kord group και του Skin center Βασιλική Κορδερά
 
Ελενα Γεωργανά, Παναγιώτης Χάντες, Ξένια Κούρτογλου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της τελευταίας στο public Συντάγματος
 
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Κούρτογλου στο public Συντάγματος
 
Κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Κούρτογλου στο Ηράκλειο Κρήτης
 
Κατά την επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Κούρτογλου στη Θεσσαλονίκη
Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στην Ξένια, που θεωρώ «γκουρού» της αυτογνωσίας και της αυτοεξέλιξης, να μεταλαμπαδεύσει την πλούσια εμπειρία πάνω στη μελέτη της ανθρώπινης υπόστασης και να είναι το πρώτο της αυτό βιβλίο μόνο η αρχή μιας πλούσιας συγγραφικής δράσης, να είναι επίσης καλοτάξιδο, όπως καλοτάξιδοι να είμαστε και εμείς στο συναρπαστικό και αποδοτικό ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης που θα κάνουμε διαβάζοντας το!