Μία ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Σχολείου της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», αφού δέχτηκαν πρόσφατα την επίσκεψη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, την οποία μάλιστα συνόδευαν οι δύο μεγαλύτερες εγγονές της, Βάνα και Μελίτα. Η κυρία Παυλοπούλου μπήκε στις τάξεις του Σχολείου, συνομίλησε μαζί τους και τους διάβασε ένα παραμύθι. Την κυρία Παυλοπούλου υποδέχτηκαν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κύριος Μανώλης Παπασάββας.
 
 
Κατερίνα Κοττή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βάνα και Μελίτα και Σίσσυ Παυλοπούλου, Τζίνα Κόφφα, Ινώ Κωσταντοπούλου, Τζωρτζίνα Έλληνα
 
 
Οι μαθητές, όλων των ηλικιών, ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη της κυρίας Παυλοπούλου και της κυρίας Βαρδινογιάννη, ενώ δεν δίστασαν να μοιραστούν μαζί τους διασκεδαστικές ιστορίες και να μιλήσουν για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Η κυρία Παυλοπούλου επέλεξε να διαβάσει στα παιδιά το βιβλίο «Το γιγάντιο πραγματάκι» της Μπεατρίτσε Αλεμάνια που μιλάει για τις διαφορετικές αποχρώσεις που μπορεί να πάρει η ευτυχία και πού μπορεί αυτή να κρύβεται, συνήθως στα πιο απλά πράγματα όπως η αγάπη.
 
 
Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας διάβασε στα παιδιά το παραμύθι “Το γιγάντιο πραγματάκι”.
 
 
«Σήμερα θέλω να σας διαβάσω ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό. Ένα βιβλίο λίγο αστυνομικό, λίγο περιπετειώδες, ένα βιβλίο πολύ ξεχωριστό, το οποίο διαβάζω και στα εγγόνια μου», είπε η κυρία Παυλοπούλου στα παιδιά ξεκινώντας την ανάγνωση του παραμυθιού. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την αφήγηση της κυρίας Παυλοπούλου, ενώ αμέσως μετά της επεφύλαξαν μία έκπληξη καθώς της είχαν ετοιμάσει ένα βιβλίο με δικές τους ζωγραφιές το οποίο συγκίνησε ιδιαίτερα τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
 
Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας διάβασε στα παιδιά το παραμύθι “Το γιγάντιο πραγματάκι”.
 
 
Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά την κυρία Παυλοπούλου για την πρωτοβουλία της να βρεθεί δίπλα στα παιδιά και να τους δώσει δύναμη και κουράγιο. «Αγαπημένη μου φίλη Σίσσυ, αυτό που ζήσαμε σήμερα ήταν πολύ ξεχωριστό. Χάρισες σε αυτά τα παιδιά απλόχερα αγάπη και ελπίδα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Σε ευχαριστούμε για αυτή την μοναδική και ειλικρινή πράξη προσφοράς. Είσαι ένας άνθρωπος πραγματικά μοναδικός», είπε απευθυνόμενη στην κυρία Παυλοπούλου η κυρία Βαρδινογιάννη.
 
 
 
H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, μαζί με τις εγγονές της τελευταίας, Bάνα και Μελίτα, οι οποίες έγιναν μέλη του ΕΛΠΙΔΑ junior
 
 
Αφορμή για την επίσκεψη της κυρίας Παυλοπούλου στην Ογκολογική «Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» ήταν η ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου από την UNESCO για το 2018. Η κυρία Παυλοπούλου προσέφερε μία σειρά από βιβλία για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στην Ογκολογική Μονάδα. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε από την Κοινωνική Υπηρεσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το 2016 και αμέσως αγκαλιάστηκε από παιδιά και γονείς. Εθελοντές του Συλλόγου περνούν κάθε Τετάρτη με τροχήλατες βιβλιοθήκες από όλα τα δωμάτια και τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία για να τους συντροφεύουν.
 
 
H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, μαζί με τις εγγονές της τελευταίας, Bάνα και Μελίτα.
 
 
 
Οι δύο εγγονές της κυρίας Παυλοπούλου, Βάνα και Μελίτα, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και για την μεγάλη προσφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ έγιναν και οι ίδιες μέλη του «ΕΛΠΙΔΑ junior», της τέταρτης δηλαδή γενιάς της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που αποτελείται από παιδιά που στηρίζουν με τις πρωτοβουλίες τους το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis